Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

«Ανθρωπος» των μεγαλοεργολάβων και κατασκευαστικών εταιρειών που είχε διατελέσει στο παρελθόν ανώτερο στέλεχος του «Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος» (NDP) του πρώην Προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, είναι ο νέος εντολοδόχος πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Ιμπραχίμ Μάχλαμπ...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTrYfx-FSj7rfPVJdS_qmIG8CT0pZbYB-iJMRTP3fmXbNtVnYYX8g

Ο Μάχλαμπ, που ήταν ως προχτές υπουργός Οικισμού και στο παρελθόν διατέλεσε πρόεδρος της κρατικής αιγυπτιακής κατασκευαστικής εταιρείας «Αrab Contractors Corporation» που είναι σήμερα από...
τις μεγαλύτερες του χώρου στη Μέση Ανατολή, αποδέχτηκε το διορισμό, ανακοινώνοντας ότι θα έχει συγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση μέχρι το τέλος της βδομάδας. Σημείωσε πως θα δώσει έμφαση στη «συντριβή της τρομοκρατίας σε κάθε γωνιά της Αιγύπτου», στην «πλήρη οικονομική και ηθική στήριξη» της αστυνομίας, στην αποκατάσταση της ηρεμίας, στην εξεύρεση τρόπων για ανάσχεση των απεργιών που συνεχίζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και υποσχέθηκε αύξηση της απασχόλησης και της παραγωγής. 

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε «απροσδόκητη» την προχτεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού Χάζεμ Μπεμπλάουι, καταλήγοντας πως η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει «να πιέζει και να ενθαρρύνει την Αίγυπτο για τη λήψη μέτρων που θα προάγουν τη μεταβατική διαδικασία και θα οδηγήσουν σε μια δημοκρατική κυβέρνηση».
Τέλος, χτες, αιγυπτιακά δικαστήρια καταδίκασαν 220 υποστηρικτές του ισλαμιστή ανατραπέντος Προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης έως και επτά χρόνων για υποκίνηση βίας και συμμετοχή σε «παράνομες» διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου