Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΛ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΤΟ ΑΚΕΛ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ... ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ...

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=434498&format=.jpg

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επισκέφθηκε την Αθήνα την Τετάρτη και Πέμπτη (26-27/3) και είχε συναντήσεις με τους ηγέτες όλων των...
πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας. Επίκεντρο των συζητήσεων τα οικονομικά θέματα και το Κυπριακό.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ, όπως έκανε σαφές ο Α. Κυπριανού , στηρίζει στην ουσία τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, οι οποίες βασίζονται στην απαράδεκτη Διακήρυξη Αναστασιάδη – Έρογλου, μια διακήρυξη που κινείται σε μια κατεύθυνση ακόμα χειρότερη από εκείνη του γνωστού σχεδίου Ανάν, που είχε πανηγυρικά απορρίψει ο ελληνοκυπριακός πληθυσμός της Κύπρου.
 
Όλα δείχνουν ότι το ΑΚΕΛ κινείται για να επαναλάβει λάθη πολιτικής που διέπραξε στην αντιμετώπιση του σχεδίου Ανάν και στις διαδικασίες που προηγήθηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το νεοαποικιακό σχέδιο,προϊόν των αμερικανο-βρετανικών παρεμβάσεων και σκοπιμοτήτων.

Σε δήλωση του μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων τόνισε:
"Εκφράσαμε ως ΚΚΕ για μια ακόμα φορά την ανησυχία μας γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με αφορμή το σχέδιο Αναστασιάδη - Ερογλου για το Κυπριακό. Εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας και ταυτόχρονα τη σταθερή θέση του ΚΚΕ για έκφραση αλληλεγγύης του ελληνικού λαού, του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό, για μια Κύπρο, που να πάψει να είναι διχοτομημένη, μια Κύπρο ενιαία, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς προστάτες και επιτηρητές, με το λαό κυρίαρχο στη χώρα του, αφέντη στον τόπο του, με μια εξουσία, πραγματική λαϊκή εξουσία, που όλοι μαζί Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες, Λατίνοι θα μπορούν να ζουν ειρηνικά για την ευημερία του λαού και του τόπου τους."

Ελλάδα και Κύπρος, ως η Νοτιοανατολική πτέρυγα της Ευρώπης διαθέτουν μια δική τους αναντικατάσταση δύναμη και αν συντονιστούν ως πραγματικά ανεξάρτητα κράτη με νέες προοδευτικές πολιτικές,μπορούν να πετύχουν πολλά και να ανοίξουν νέους ορίζοντες.
Αυτή είναι η πρόκληση για Αθήνα και Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου