Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο ΦΑΗΛΟΣ… ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΚΕΦΑΛΑ… ΚΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΟΨΙΜΟΥΣ ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΟΥΣ

Οι αυλικοί του Μαξίμου βρίσκονται σε παράκρουση. Διαφορετικά θα πρέπει να αποδώσουμε σε μεταλλαγμένες γαϊδουρόμυγες του περιβάλλοντος, τον ξαφνικό οίστρο ορισμένων της συμπαθούς κατά τα λοιπά συνομοταξίας των αυλικών... 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9RexlMtVkuKflqVFsyzdOvW-OTf7xd44tlVFOMvhdIsyldEus4g6hugaaYmkYMbTHHs-nFX4E3bE-_4n0EuM1nH6JrDjw6rWxrp09yBKP3hWrnp1XR30RkuxEQEyxq7Mc7C2sRjKBFXMO/s1600/_%25CE%25A6%25CE%2591%25CE%2597%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3.jpg


γράφει ο REPORTO

Που αίφνης ανακαλύπτουν την ιδιότητα του μέντορα στο καταχθόνιο alter ego τους, και βάλθηκαν να μεγαλουργήσουν παπαρολογώντας.

Βρε καμάρι μου Φαήλο… Πόσο ακριβά πληρώνεις δύστυχε το τίμημα του αποτυχημένου πολιτευτή, και τι σόι μαρτύριο είναι τούτο – γκριζογένης νεανίας ων – να συγγράφεις μανιφέστα φιλοδοξώντας να εμφυσήσεις κώδικα αξιών σε πολιτικά μπουζουκοκέφαλα πελαγωμένα στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Αναρωτιέμαι βρε λεβέντη μου Φαήλο… Δεν αντιλαμβάνεσαι άραγε πως όταν ένας...
αποτυχημένος πολιτευτής, αναγκάζεται να συρράψει σκόρπιους κι αδέσποτους καημούς για να τους εμφανίσει ως αλφαβητάρι μιας παράταξης, αυτό από μόνο του συνιστά σαφέστατη ομολογία πως η αγέλη στην οποία απευθύνεται, στερείται επί της ουσίας και αλφαβηταριού αλλά και πολιτικού αξιακού συστήματος???

Είναι τελικά τόσο έντονα αποδομητικό για την πολιτική ευθυκρισία ενός ανδρός, το να συμπεριφέρεται με ανεξέλεγκτο κομματικό φανατισμό, μοστράροντας την ιδιότητα του πρωθυπουργικού φίλου???

Πάμε τώρα και στα δύσκολα…
Αυτός που επιχειρεί να συγγράψει μανιφέστο αξιών καρακατακαημένε Φαήλο, και πολύ περισσότερο επειδή αυτό το μανιφέστο οφείλει να αποπνέει ένα σύστημα αντιλήψεων με πανανθρώπινες αξίες και αναφορές, οφείλει να το κάνει με το βλέμμα στραμμένο στις κοινωνίες συνολικά και όχι καθηλωμένο στο μικρόκοσμο της πολιτικής του μιζέριας.

Κι αυτό Φαήλο γιατί ο προσδιορισμός της πολιτικής ταυτότητας του καθένα από μας και του συστήματος αντιλήψεων που την διέπουν, δεν είναι κάρτα απεριορίστων διαδρομών για σουλατσάρισμα στη διαδρομή Σύνταγμα – Κολιάτσου, αλλά μια διαχρονική ιδιότητα που ενέχει στάση ζωής, σταθερή και αναλλοίωτη στα περιβάλλοντα και σε όλες τις ιστορικές προκλήσεις.

Εμπεριέχει δηλαδή ανάμεσα στα λοιπά, και σύστημα ιδεολογικών αντιλήψεων μέσα από το οποίο φιλτράρονται οι όποιες πολιτικές προσεγγίσεις και σταθερή πολιτική στάση απέναντι στις προκλήσεις της εποχής. Λεπτομέρειες όλα τούτα που απλά τα λησμόνησες φίλτατε Φαήλο. Τι να κάνεις κι εσύ…

Ας πάμε όμως τώρα σ αυτά που θυμήθηκες…
Σε μια αράδα από καημούς δηλαδή, ατάκτως ερριμμένους, λες και σ αυτό τον τόπο οι ιθαγενείς στερούνται και μνήμης και κρίσης, και οι πρωταγωνιστές δεν έχουν παρελθόν που σημαδεύει το παρόν και το μέλλον τους. Πάμε λοιπόν να δούμε διάφορες «ομορφιές» που εναποθέτει ο Φαήλος στην πολιτική… ελεγεία του…


Πρώτη ομορφάδα: "Τι σημαίνει άραγε σήμερα να είσαι δεξιός και ποιους περιλαμβάνει ο όρος, που χτυπάει σαν σφυράκι το γόνατο της υβρίζουσας και συκοφαντικής αριστεράς Κολωνακίου κι Εξαρχείων; (Αναρωτιέται ο Φαήλος)… Μα ό,τι σήμαινε πάντοτε. (Απαντά μόνος του για να γίνεται διάλογος)… Τον πατριώτη, που πιστεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, στο Έθνος και τις διαχρονικές, ενωτικές για την κοινωνία, αξίες του, που τιμά τα Σύμβολα και τους Ήρωες του. Σημαίνει τον Έλληνα που αναγνωρίζει ως συνθεμελιωτή του Έθνους την Ορθόδοξη Εκκλησία και της απονέμει τις νενομισμένες τιμές. Ο δεξιός είναι νοικοκύρης, φροντίζει άγρυπνα την οικογένεια του, το σπίτι, τις ελιές και το αμπέλι του, την δουλειά του. Είναι αυτός που πιστεύει στον νόμο και την τάξη, έχοντας επίγνωση πως την ανομία και την αναρχία τις πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι κι επωφελούνται από αυτήν οι εχθροί της Πατρίδας και της κοινωνικής ειρήνης".

Αυτά λέει ο ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης. Ελάτε να τα αποκωδικοποιήσουμε…
Πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία = Σε έξι ώρες αμελέτητοι βουλευτές ψηφίζουν αδιάβαστοι μνημόνιο 800 σελίδων που καταστρέφει τη χώρα, ενώ βουλευτής που τολμά να καταψηφίσει ένα άρθρο του διαγράφεται με χειρόγραφο πρωθυπουργού…
Πίστη στο έθνος και στον συνθεμελιωτή του που είναι η ορθόδοξη εκκλησία = Να σφάζονται οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας από τους Ισλαμοφασίστες κι εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα μαζί με τον αρχιεπίσκοπο της χώρας.
Δεξιός σημαίνει αγάπη για τον νοικοκύρη που έχει οικογένεια, σπίτι, ελιές, αμπέλι κλπ = Γάμησε τους τον αδόξαστο στους φόρους, στα χαράτσια για να διαλύσεις έτσι νοικοκυριά, οικογένειες, αμπέλια, αυτοκίνητα, βγάλε στο σφυρί σπίτια, κλέψε λεφτά από τά ταμεία, αποταμιεύσεις από τράπεζες. Πέτα τους έξω από τα νοσοκομεία. Διάλυσε ότι ακόμη αντιστέκεται και επιμένει να αναπνέει. Γίνε υποχείριο της Μέρκελ για να βρει την απόλυτη δικαίωση ο πατριωτισμός.
Ο δεξιός πιστεύει στο νόμο και την τάξη = Αρκεί αυτή η τάξη να διασφαλίζει το αδιασάλευτο της κατοχικής νομιμότητας. Σε διαφορετική περίπτωση… φίδι που τον έφαγε το νόμο. Μπορείς να παραβιάζεις το Σύνταγμα της χώρας σου όσες φορές θες. Έτσι όμως και τολμήσει εργαζόμενος να διεκδικήσει τα συνταγματικά του δικαιώματα, τότε στείλε τους πραιτοριανούς να επιβάλουν τον κατοχικό νόμο και την τάξη, αφού ως γνωστόν όταν οι καθαρίστριες αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά, οφελημένοι βγαίνουν οι οχτροί της πατρίδας.
 
Δεύτερη ομορφάδα: "Γι’ αυτό τιμά τα Σώματα Ασφαλείας, την εσωτερική φρουρά της Δημοκρατίας. Ο Δεξιός τιμάει ιδιαίτερα κι αγαπάει τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί το κόμμα του εκφράζει μεγάλο μέρος του Έθνους, όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις ταυτίζονται με όλο το Έθνος.
Ο Στρατός, οι Έλληνες υπό τα όπλα, είναι ο αρχαιότερος θεσμός μας, ο ανθός του λαού, που ένωσε τάξεις, τοπικισμούς, είναι ένα από τα αμόνια, όπου σφυρηλατήθηκε η ενότητα και η ταυτότητα μας. Από τον ωθισμό της οπλιτικής φάλαγγας στα πεδία της ελευθεροφροσύνης, ως το Μεσολόγγι, το Κάλε Γκρότο, το Ύψωμα 731 και την Κερύνεια το ‘74. Και βεβαίως οι Ένοπλες Δυνάμεις συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας. Στην Κατοχή οι κατακτητές δυο θεσμούς κατήργησαν: τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Γι’ αυτό ανακλαστικά ο Δεξιός επιφυλάσσει περιφρόνηση σε όποιον απέφυγε δόλια ή χαριστικά την τιμή να φέρει όπλα για την Πατρίδα ή το έκανε τύποις, ως πολυτελής λουφαδόρος της Γκομενοφυλακής στην εξέχουσα του Da Capo. Ο Δεξιός στην προέλευση του μπορεί να προέρχεται από τους Λαϊκούς ή τους Φιλελεύθερους και τις μετεξελίξεις τους, την ΕΡΕ και την Ένωση Κέντρου. Ίδια η πίστη τους στο αστικό καθεστώς, στις εθνικές ιδέες. Κι όποια διαφορά είχαν στο πολιτειακό, την έσβησε το δημοψήφισμα κι ο χρόνος".

Αυτά λέει επίσης ο ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης. Πάμε να τα αποκωδικοποιήσουμε και αυτά… Ακούτε καλέ κύριοι εσείς εκεί στις ένοπλές δυνάμεις πως σας αγαπάει ο δεξιός??? Σας καταδικάζει σε μισθούς 700 ευρώ για να μην παχύνετε, διότι πάνω απ όλα στρατιωτικός σημαίνει… κορμοστασιά μη χέσω.  
Ακούτε γκομενοφύλακες εκεί στη Θράκη που επιτρέπετε σε τουρκοπράκτορες του προξενείου και σε εντεταλμένους της τουρκικής κυβέρνησης να αλωνίζουν ασύδοτα εντός της Ελληνικής επικράτειας??? Έτσι και καταλάβει τι γίνεται εκεί ο δεξιός και ευπατρίδης πρωθυπουργός θα σας κόψει το επίδομα καπότας και τότε θα πάει η μαλακία σύννεφο. Διότι ως γνωστόν ο δεξιός και ευπατρίδης πρωθυπουργός μας, ξέρει πολύ καλά ότι οι ένοπλες δυνάμεις συνιστούν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας μας γι αυτό και λίγο πριν την παρέλαση των S-300 στην Αθήνα, φρόντισε να στείλει στας Ευρώπας τον Πάγκαλο των Ιμίων και του Οτσαλάν να σας εκπροσωπήσει. Σωστά Φαήλο???  
Ακούτε ελληνικά στρατά??? Σας αγαπάει ο δεξιός (και ο Φαήλος). Λίγο τον μπερδέψατε επί δικτατορίας και δεν ήξερε ποιόν να πρωταγαπήσει ανάμεσα στους υποταγμένους στο δικτάτορα και τους αντιστασιακούς του αντιφασισμού… αλλά αυτό πέρασε… Τώρα σας αγαπάει γενικώς ο δεξιός γι αυτό σας στέλνει στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στην Κεντρική Αφρική. Γι αυτό σας έστειλε στην Κορέα, στην Ουκρανική εκστρατεία και αλλού. Σας αγαπάει. Απλά του διέφυγε να τονίσει και την ανάγκη του δημοκρατικού σας προσανατολισμού αλλά αυτό συνιστά ασήμαντη λεπτομέρεια…

Τρίτη ομορφάδα: «Ο Δεξιός είναι αντικομουνιστής, αντιναζιστής και αντιρατσιστής. Απεχθάνεται τον ολοκληρωτισμό κάθε χρώματος κι όσους καθυβρίζουν την Πατρίδα, τους ήρωες και τα σύμβολα της, όσους με την ακρότητα τους θα την οδηγούσαν στιγματισμένη στην απομόνωση. Δεν θαυμάζει εχθρούς του Έθνους, γενοκτόνους όπως ο Χίτλερ, ο Στάλιν ή ο Κεμάλ. Δεν επιτρέπει σε κανέναν, είτε φοράει κόκκινα είτε φοράει μαύρα, να παριστάνει τον αστυνόμο και τον δικαστή, να παραβιάζει το μονοπώλιο της βίας, που στην Δημοκρατία ανήκει μόνο στα όργανα του Κράτους, όταν εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους και μόνο τότε. Αρνείται την αυτοδικία, όποιο ψευδοϊδεολογικό μανδύα κι αν φέρει.

Απεχθάνεται την οχλοκρατία, τις ασχήμιες σε τελετές, ναούς, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις. Στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανοίγει το στόμα του μόνο για τον Εθνικό Ύμνο κι επιφυλάσσει την τιμωρία του για τους ανάξιους άρχοντες για τις εκλογές και πριν από αυτές, με ευθύτητα κι αξιοπρέπεια, μέσα από την ελευθερία της γνώμης, τον Τύπο και την νόμιμη και ειρηνική δράση μέσα από τις πολιτικές οργανώσεις και τα σωματεία. Ποτέ με τον τρόπο της ανομίας, της προσβολής επετείων, της κατάλυσης της έννομης τάξης και με άσκηση βίας, σωματικής ή λεκτικής, κατά εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού. Και σε μια χώρα διαχρονικά τόσο ομοιογενή, θείο δώρο, μετέχοντας του υπερέχοντος Ελληνικού Τρόπου, θεωρεί απεχθή την κεντροευρωπαϊκή βαρβαρότητα ενός ρατσισμού, που θεωρεί τους ανθρώπους μοσχάρια ή άλογα.».  

Ας την αποκωδικοποιήσουμε και αυτή την ομορφάδα…
Μίσος στους Νεοναζί σημαίνει να στέλνεις τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής σου να νομιμοποιήσει πρώτος τους νεοναζί του Κιέβου.  
Μίσος στους ναζί σημαίνει να παραδίδεις τους έλληνες πολιτικούς κρατούμενους στη γκεστάπο.  
Μίσος στους νεοναζί σημαίνει να συγκροτείς τάγματα ασφαλείας και χίτικο, ορκιζόμενος πίστη και υποταγή στο Ράιχ και να καταδίδεις αυτούς που βγήκαν στο βουνό για να κάνουν αντίσταση.  
Τιμή στην επέτειο των Ιμίων σημαίνει να στέλνει τον Πάγκαλο να σε εκπροσωπήσει στην Ευρώπη… (Δηλαδή ρε Φαήλο, αν προσέβαλες την επέτειο και τους νεκρούς της, ποιον κερατά θα έστελνες ως πατριώτης δεξιός???).  
Αλήθεια Φαήλο, μήπως θυμάσαι παληκάρι μου ποια παράταξη γέννησε Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλους, Ράλληδες και λοιπούς αστέρες του ντόπιου δωσιλογισμού??? Μήπως θυμάσαι σε πια παράταξη ανήκαν εκείνοι που φόρεσαν κουκούλα και συνεργάστηκαν ανοικτά με τον κατακτητή???

Τέταρτη ομορφάδα: «Ο Δεξιός πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, γιατί μόνο αυτή δημιουργεί και προάγει τις κοινωνίες αλλά και στον εποπτικό ρόλο του κράτους, φράγμα προστασίας από την ασυδοσία των ισχυρών και την στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού. Κι ελεύθερη οικονομία δεν σημαίνει ανύπαρκτο κράτος, ή τροχονόμος της διαπλοκής. Δεν σημαίνει νεοφιλελεύθερη ζούγκλα εθελούσιας «αυτορρύθμισης» των ανθρωποφάγων, μισθοί πείνας και κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, που κι αυτό είναι δημιούργημα της Δεξιάς υπό ευρεία έννοια. Ο Δεξιός πιστεύει στην κοινωνική κινητικότητα, δείγμα υγείας του Έθνους, που διασφαλίζει την ανάδειξη των καλύτερων παιδιών του στην κορυφή της κοινωνίας. 

Ο Δεξιός είναι λαϊκός. Δεν είναι μαρξιστής από την ανάποδη, που βλέπει την κοινωνία ταξικά αλλά από την πλευρά των ισχυρών. Η Δεξιά ή είναι λαϊκή ή δεν είναι τίποτα. Σε αυτή τη γη δεν υπάρχουν αριστοκράτες εξ αίματος. Η αληθινή αριστοκρατία μας ανήκει στον κόσμο της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι οι άριστοι μαθητές, φοιτητές, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αγρότες, επιχειρηματίες, εργάτες, αξιωματικοί κι υπαξιωματικοί, οι άριστοι του αγώνα της ζωής, της σκέψης και οι άριστοι φύλακες της Πατρίδας. Κι οτιδήποτε εμποδίζει την ανέλιξη των αρίστων, είναι αντιλαϊκή κι αντεθνική πράξη...». 

Συγκρατήσου Φαήλο γιατί τώρα περάσαμε πιά σε επικίνδυνη κρίση ειλικρίνειας. Έλα αγόρι μου να δούμε τι ακριβώς μας περιγράφεις...
Το ξέρουμε Φαήλο σε ποιά οικονομία απιστεύει ο δεξιός. Εσύ δείχνεις να σου διαφεύγει ότι συτή ακριβώς η οικονομία είναι που μας έφερε εδώ και ξέρουμε καλά ποιός πληρώνει το τίμημα.
Τον είδαμε Φαήλο τον εποπτικό ρόλο του κράτους καλέ μου. Εσύ δείχνεις και πάλι να σου διέφυγε ποιους αδύναμους προστάτευσε και ποιούς ισχυρούς τσάκισε ο εποτπικός του ρόλος με βάση τον οποίο δεν εισεπράχθη ο ΦΠΑ από τη Χόχτιφ... Ποιους ισχυρούς τσάκισε και ποιούς αδύναμους προστάτευσε η φωτογραφική διάταξη για τους πετρελαιάδες με τα δισεκατομμύρια χάρισμα προ μόλις ολίγων ημερών. Ποιούς αδύναμους προστάτευσε και ποούς ισχυρούς τσάκισε η πρόβλεψη στον πολυνόμο που απαλλάσσει τραπεζίτες από ποινική ευθύνη για τοπ προκλητικό αλισφερίσι με τα δανεικά που φεσώθηκε η Ελληνική κοινωνία??? Για πες βρε Φαήλο... Μην ντρέπεσαι παληκάρι μου...

Το ξέρουμε καλά . ειδικά το ξέρουν οι απολυμένοι  Φαήλο ότι εσεις οι δεξιοί είστε λατρεις της κινητικότητας και της εμπορευόμενης σκλαβιάς...
Το ξέρουν τα παιδιά μας που μεταναστεύουν Φαήλο... Το ξέρει το 30% του πληθυσμού που είναι άνεργοι αγόρι μου...
Το ξέρουμε οτι εσείς οι δεξιοί μισείτε τους μισθούς πείνας καλέ μου, και η αλήθεια είναι οτι με μισθούς 500 ευρώ, χωρίς ψωμί δε μένεις παληκάρι μου.

Όντως Φαήλο... Σ αυτή τη γη την ευλογημένη καλέ μου δεν υπάρχουν αριστοκράτες εξ αίματος... Ούτε πολιτικοί κληρονομικώ δικαίω υπάρχουν... Διαβολεμένες συνωνυμίες μονάχα μπορεί να συναντήσει κανείς, αλλά επί της ουσίας όλα δουλεύουν ρολόι. 

Υστερόγραφο: Μη γκρινιάζεις δεξιούλη μου. Η ζωή σου έδωσε αρκετά μαθήματα για ν αποφασίσεις επιτέλους το χρώμα και το όνομα που θα έχει η ταυτότητα που θα φοράς. Σ αυτούς που θέλουν να έχουν αυτή την ταυτότητα απευθύνονται οι νεόκοποι Φαήλοι. Αφού επέλεξες να είσαι ένας από αυτούς καλά να πάθεις. Αν θεωρείς πάλι ότι αυτού του είδους η πολιτική νουθεσία σε υποτιμά οφείλεις να αντισταθείς. Αυτοί που σε κυβερνούν είναι αυτοί που θέλουν οι Φαήλοι να ψηφίζεις. Την επιλογή την κάνεις εσύ. Δε την κάνει ο Φαήλος. ο Φαήλος τέτοιους αναγνώστες θέλει. Εσύ επέλεξες να είσαι ένας από αυτούς. Καλά να πάθεις...

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" 

Σχετικά...

ΚΑΡΑΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΦΑΗΛΟ... ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΝΕΦΕΛΕΙΜ ΔΥΣΤΥΧΕ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΦΑΗΛΟ???


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου