Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ - ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής "Σταθερότητας" 2015-2018... 


Τις τελευταίες λεπτομέρειες επεξεργάζεται σήμερα το πρωί το οικονομικό επιτελείο. Στόχος είναι να ψηφιστεί ως τη Δευτέρα ανήμερα της συνεδρίασης του Eurogroup. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για την υπόθεση ελάφρυνσης του χρέους. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Οικονομικών ανέφερε ότι...
ο Γιάννης Στουρνάρας θα θέσει το ζήτημα στο Eurogroup αλλά η διαδικασία για τη λήψη οριστικών αποφάσεων θα είναι μακρά. Υποστήριξε ότι στα νέα δεδομένα θα συμπεριληφθούν τα στοιχεία για τις τράπεζες. Αυτά, ωστόσο, προσδιορίζεται ότι θα προκύψουν προς το τέλος του έτους όταν θα ολοκληρωθούν και τα ευρωπαϊκά stress tests.

Αυτό χοντρικά σημαίνει ότι η διαδικασία για τη ρύθμιση του χρέους εφόσον αυτή προχωρήσει πάει για... Δεκέμβρη. Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει και τις αλλαγές που θα γίνουν σε επίπεδο προσώπων στην Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένη την άρνηση της Γερμανίας για κούρεμα του χρέους η κυβέρνηση θέλει να «κερδίσει» πρώτον επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων στα 50 έτη και τη μετατροπή του κυμαινόμενου επιτοκίου των διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου από τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης σε σταθερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου