Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

5000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

3.000.000 ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΒΑΣΗ TΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ -
ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...

αιχμάλωτοι σύριοι στην αλ Τabqa
αιχμάλωτοι σύριοι στην αλ Τabqa

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Tην παραμονή της υιοθέτησης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της απόφασης 2170 για τη διεθνή καταπολέμηση της Daesh και της al-nosra η Washington Post δημοσίευσε μια...
συνέντευξη με κάποιον Abou Youssef, ένα ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh (Iσλαμικό Κράτος) στην περιοχή Iskenderun Αλεξανδρέτα (Hatay) της Τουρκίας περιφέρεια της οποίας ο επίσκοπος Παύλος Χαλεπίου Βεροίας και Αλεξανδρέττας ήταν ο θρησκευτικός της προιστάμενος.(να πως και ποιοί τον έκαναν κ ο μ μ α τ ά κ ι α). 

Ο Abou Youssef διαβεβαίωσε ότι οι τραυματίες μαχητές της αυτοαπαοκαλούμενης Daesh (ISIS) και νυν Ισλαμικό Κράτος νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Τουρκίας και ότι η Άγκυρα τους διοχετεύει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις. Αυτός ο τοπικός αρχηγός της Daesh για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την αμέριστη τουρκική συμπαράσταση στους τρομοκράτες που μάχονται στη Συρία και στο Ιράκ.

Κούρδοι πολιτικοί αποκάλυψαν έγγραφα και εικόνες που αποδεικνύουν ότι οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν όλα τα σχέδια των ενόπλων οργανώσεων στη Συρία. Επίσης δεκάδες έρευνες δημοσιεύθηκαν στον αμερικανικό και τουρκικό τύπο για το θέμα αυτό. Εκατοντάδες άτομα προσευχήθηκαν στο Amrli της Κωνσταντινούπολης καλώντας σε τζιχάντ και σε υποστήριξη του χαλίφη Abou Bakr Bagdadi.

αυθεντικά στοιχεία από την τύχη συρίων στην αεροπορική βάση.
αυθεντικά στοιχεία από την τύχη συρίων στην αεροπορική βάση.

BwAg94rCAAA2GoG
σύριοι αμφισβητούν την αυθεντικότητα του βίντεο
με την μαζική εκτέλεση ημίγυμνων ανδρών….
θεωρούν ότι δεν αναφέρεται στα γεγονότα του αεροδρομίου

Το γεγονός ότι 5.000 Tούρκοι μάχονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους δεν προξένησε φόβο στην τουρκική κυβέρνηση. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι 3.000.000 Τούρκοι υποστηρίζουν και δομούν μια βάση του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία! Αν και τα περισσότερα όπλα διοχετεύονται στη Daesh και στην al-nosra μέσω των ιορδανικών συνόρων προέρχονται από την Τουρκία επιβεβαιώνουν αναφορές των δυτικών. Την επομένη της συνέντευξης ένας βουλευτής του ρεπουμπλικανικού κόμματος ο Mahmoud Tanal κατέθεσε μια επερώτηση στην τουρκική κυβέρνηση στο κοινοβούλιο ζητώντας της να επαληθεύσει τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τις συνθήκες εισόδου αυτού του ηγετικού στελέχους της Daesh στο τουρκικό έδαφος και απαίτησε να μάθει αν το υπουργείο εσωτερικών είχε λάβει γνώση αυτής της συνέντευξης και για την περίθαλψη των τρομοκρατών στα τούρκικα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση παρέχει την υποστήριξή της στα τρομοκρατικά δίκτυα ανοίγοντας διάπλατα τα σύνορά της για να αποδυναμώσει την συριακή κυβέρνηση και τις πολιτικές αρχές του Ιράκ ως αντιστάθμισμα της αποτυχίας της στην στρατηγική της σε Συρία,Αίγυπτο και με τη Σαουδική Αραβία.

οι αιχμαλωτοι πολέμου το Ισλαμικό Κράτος ο ρόλος της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ στο συριακό
οι αιχμαλωτοι πολέμου το Ισλαμικό Κράτος ο ρόλος
της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ στο συριακό

Η Άγκυρα θα ευνοηθεί από τη διάσπαση του Ιράκ και την ύπαρξη του χαλιφάτου αφού θα έχει μια περιοχή όπου θα επιβάλει την κυριαρχία της και θα επωφεληθεί σχετικά με το πετρέλαιο κι απέναντι στις ανταγωνίστριές της χώρες του Κόλπου.Η ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν και οι διαφορές μεταξύ Erbil και Βαγδάτης θα της δώσουν την ευκαιρία να μεταφέρει το πετρέλαιο και το φυσικό άεριο.

BwAsZC3CAAA8Skq
ξέχασαν τους αποκεφαλισμούς…… αλ Τάμπκα

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Sami Cohen στην Milliyet η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας αδειάζει την Τουρκία. «Η νέα διεθνής συμμαχία ΗΠΑ,Γαλλίας,Ιράν,κούρδων κατά της Daesh είναι συμβολική. Η Τουρκία δεν θα είναι μέρος αυτού του συνασπσιμού από το φόβο για τους ομήρους της διπλωμάτες στο Ιράκ και δεν θα επιτρέψει σε αμερικανικά αεροσκάφη να εκδράμουν από τουρκικό έδαφος κατά του Ισλ.Κράτους.έτσι θα απομονωθεί».

πριν την εκτέλεση
πριν την εκτέλεση

Ούτως ή άλλως ο Recep Tayyep Erdogan είχε διακηρύξει την αντίθεσή του σε αεροπρικές επιδρομές κατά της   Daesh όταν ο Ομπάμα είχε μιλήσει γι αυτές τις πρώτες ημέρες που ακολούθησαν την εισβολή των τρομοκρατών στο Ιράκ. (Voxnr 29/08/14, assafir)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου