Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ένα μέλος της ΙSIS δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο twitter όλη τη διαδικασία του αποκεφαλισμού λιβανέζου στρατιώτη... 

το twitter του αποκεφαλισμού

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Ο ίδιος αυτοαποκαλείται Abou Moussab al-Baghdadi και ισχυρίζεται ότι είναι ο εγγονός ενός...
ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο όρος Καλαμούν στην περιφέρεια της Δαμασκού. Στο twitter του αναφέρει:

« Eμείς καταφέραμε να κόψουμε το λαιμό ενός στρατιώτη των σταυροφόρων που έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.Σύντομα θα προβούμε σε μια επίσημη ανακοίνωση ή θα αναρτήσουμε ένα βίντεο από ένα επίσημο θεσμοθετημένο όργανό μας 

10621853_724742740907038_2003884847_n

Tα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι πρόκειται για λοχία του λιβανέζικου στρατού ο οποίος κατάγεται από την περιοχή Αkra πλησίον στα σύνορα με τη Συρία και πρόκειται με κάθε επιφύλαξη για τον Αli Al Sayeed που σφαγιάσθηκε από τον εγγονό του γνωστού ισλαμιστή Οmar al –Baghdadi.( lebanonfiles 28.08.14)

Οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται για τρίτη κατά σειρά εβδομάδα μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και ενόπλων ισλαμιστών στα ανατολικά της χώρας των Κέδρων.Σήμερα το πρωί στρατιωτικό όχημα έπεσε σε ενέδρα κοντά στην πόλη Aarsal θέατρο των επιχειρήσεων από την αρχή της κρίσης.Ένας στρατιώτης θεωρείται αγνοούμενος. Οι κάτοικοι της πόλης βρίσκονται σε πανικό και την εγκαταλείπουν με ότι μέσο διαθέτουν.Το απόγευμα ο λιβανέζικος στρατός βομβάρδισε τις θέσεις των ισλαμιστών. (afp)Eνισχύσεις τεθωρακισμένων κι άλλων μονάδων έφθασαν στην περιοχή φοβούμενοι και νέα εισβολή των τρομοκρατικών ομάδων.

o στρατιώτης που αποκεφαλίστηκε
o στρατιώτης που αποκεφαλίστηκε
Οι τρομοκράτες κρατούν εδώ και ημέρες ομήρους 19 στρατιώτες και 15 αστυνομικούς του Λιβάνου που θέλουν να τους ανταλλάξουν με εξτρεμιστές που βρίσκονται στη φυλακή.(al manar)Ανώνυμες πηγές της Χεζμπολλάχ αναφέρουν ότι αναμένουν μεγάλη εισβολή τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη της Τρίπολης και στην Κοιλάδα Bekaa.Θεωρούν ότι όλα αυτά που γίνονται είναι μάλλον η αρχή του πολέμου του Λιβάνου με το Ισλαμικό Κράτος.

ιρακινοί χριστιανοί που έφθασαν στο λίβανο για προστασία
ιρακινοί χριστιανοί που έφθασαν στο λίβανο για προστασία
Σύμφωνα με το al monitor ένα μεγάλο ποσοστό σιιτών αλλά και νεαρών χριστιανών εκπαιδεύονται σε λαικές πολιτοφυλακές ώστε να προστατεύσουν τις πόλεις τους ή τις γειτονιές τους. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι υπάρχει συντονισμός των επιτροπών της πολιτοφυλακής της Χεζμπολλά και των χριστιανών για την αντιμετώπιση του κινδύνου του “Ισλαμικoύ Κράτους”.

Ένας χριστιανός εξήγησε το λόγο που τον έκανε να ακολουθήσει την “τοπική επιτροπή προστασίας”.
“Όχι μόνο αυτά που έγιναν στη Συρία αλλά και αυτά που έγιναν στη Μοσούλη ήταν ένα μήνυμα για όλους τους χριστιανούς της Ανατολής ότι κανένας δεν θα τους προστατεύσει και ότι οφείλουν μόνοι τους να προασπιστούν την ύπαρξή τους”.

10656668_724744610906851_590497287_n 

Σύμφωνα με το christian science monitor πολλοί χριστιανοί κατοικούν στις σιίτικες περιοχές έχοντας εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να αισθάνονται ασφάλεια. Αναφέρουν ότι εξτρεμιστές όπως της Χεζμπολλά έρχονται στην εκκλησία μας και μας δείχνουν υποστήριξη αλλά οι σουνίτες εξτρεμιστές μας σκοτώνουν.

1 σχόλιο: