Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Αποφασίζει η τρόικα στο Παρίσι για τις πιθανές εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ - Και η "κυρίαρχη" κυβέρνηση του τόπου κύριε???


Η κυβερνητική απόφαση για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ δεν περιλαμβάνει εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες κενών και...
μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θα προταθεί στην συνάντηση στο Παρίσι με την τρόικα η έκπτωση, αλλά τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης είναι περιορισμένα.
 
Χωρίς έκπτωση θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Κι αυτό καθώς στις αλλαγές που κατέληξε η κυβέρνηση δεν υπάρχει πρόβλεψη για έκπτωση στα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, παρά τις αρχικές σκέψεις για μείωση του φόρου κατά 25-30%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», «κυβερνητικές πηγές σημείωναν χθες πως παρά το γεγονός ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι περιορισμένα, θα προταθεί στην τρόικα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι να υπάρξει τελικά έκπτωση 20% για τα συγκεκριμένα ακίνητα».

«Εφόσον υπάρξει συμφωνία θα κατατεθεί νέα τροπολογία στη Βουλή τη μεθεπόμενη εβδομάδα» αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας και προσθέτει ότι «η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε ότι το δημοσιονομικό κόστος της ευνοϊκής ρύθμισης, την οποία πρότειναν οι βουλευτές της Ν.Δ. υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 εκατ. ευρώ και ανατρέπει πλήρως τις προβλέψεις για τα έσοδα που μπορούν να εισπραχθούν από τον νέο φόρο ακινήτων».

Ένα ακόμη «πρόβλημα» για την εφαρμογή εκπτώσεων στα μη ηλεκτροδοτούμενα και τα κενά κτίσματα είναι ότι «οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι είναι αδύνατο να διασταυρωθούν  μέσω του συστήματος Taxisnet τα στοιχεία τω δηλώσεων Ε9 και Ε2 ώστε να εντοπιστούν ποια από τα δηλωθέντα κτίσματα στο Ε9 είναι κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα, και έτσι να υπολογιστεί ο φόρος μειωμένος κατά 25-30%».
 
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου