Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ... ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Οχι... Ο Βενιζέλος δεν έχει τα ούμπαλα να πει τέτοια πράγματα - Τα παραπάνω λόγι αανήκουν στον πρόεδρο της Αρμενίας και τα εξεφρασε από το βήμα της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ...

Αναμένεται δήλωση από τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών και αντιπρόεδρο της ελληνόφωνης συγκυβέρνησης - Το πιθανότερο είναι πως θα ζητήσει τον βομβαρδισμό της Αρμενίας για το θράσος που επέδειξε ξεφτιλίζοντας την Τουρκιά...


Δριμύ κατηγορώ και μη διπλωματικές εκφράσεις εναντίον της Τουρκίας τόσο για την μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, όσο και για την μη επικύρωση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση των πρωτοκόλλων της Ζυρίχης για...
την εξομάλυνση των σχέσεών τους, εξαπέλυσε από το βήμα της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sargsyan...

«Για έναν ολόκληρο αιώνα τώρα, Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο, καθώς και το σύνολο της προοδευτικής διεθνούς κοινότητας, αναμένουν από την Τουρκία να επιδείξει θάρρος και να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία με την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, απαλλάσσοντας έτσι τις επόμενες γενιές από αυτό το βαρύ φορτίο του παρελθόντος. Δυστυχώς αντ `αυτού, συνεχίζουμε να ακούμε διφορούμενα μηνύματα, με τα οποία εξισώνονται το θύμα και ο σφαγέας και η ιστορία χαλκεύεται».

Αναφερόμενες στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, ο Αρμένιος πρόεδρος είπε πως η χώρα του ποτέ δεν έθεσε ως όρο για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων με την Αγκυρα την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Στην πραγματικότητα, η Αρμενία ήταν το μέρος το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία η οποία κατέληξε το 2009 στην υπογραφή των πρωτοκόλλων της Ζυρίχης. Ωστόσο, τα εν λόγω πρωτόκολλα έχουν παγώσει για χρόνια τώρα και αναμένουν  την επικύρωση στο τουρκικό κοινοβούλιο. Η Άγκυρα δηλώνει δημοσίως ότι θα επικυρώσει τα πρωτόκολλα αυτά μόνο εάν οι Αρμένιοι παραχωρήσουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, την ελεύθερη Αρτσάχ στο Αζερμπαϊτζάν».
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Αρμένιος πρόεδρος είπε «στο διάβολο με την κύρωση της συμφωνίας».

«Αυτή η φράση στην καθομιλουμένη συμπυκνώνει τον πανάρχαιο αγώνα ολόκληρου του έθνους και εξηγεί με σαφήνεια σε εκείνους που προσπαθούν να διαπραγματευτούν την πατρίδα των άλλων «ότι η πατρίδα είναι ιερή και απαραβίαστη και καλύτερα να μείνουν μακριά από εμάς με τα παζάρια τους».

Ανέφερε ότι κάτω από αυτές τις περιστάσεις το Ερεβάν σκέφτεται σοβαρά το ζήτημα της ανάκλησης από το κοινοβούλιο της χώρας της κύρωσης των πρωτοκόλλων Αρμενίας -Τουρκίας.
Ο κ. Sargsyan αναφέρθηκε στην συμπλήρωση του χρόνου, ενός αιώνα από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Ήταν ένα πρωτοφανές έγκλημα, στόχος του οποίου ήταν να εξαλείψει ένα έθνος και να του στερήσει τη πατρίδα του: ένα έγκλημα που εξακολουθεί να αποτελεί ανεπούλωτο  σημάδι για κάθε Αρμένιο. Το 1915 η Γενοκτονία ήταν ένα έγκλημα κατά του πολιτισμού και της ανθρωπότητας και του οποίου η ανεπαρκής καταδίκη άνοιξε το δρόμο για παρόμοια εγκλήματα μαζικών δολοφονιών στο μέλλον».

Ο Αρμένιος πρόεδρος ευχαρίστησε ονομαστικά τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία (μεταξύ αυτών και της Ελλάδα και την Κύπρο), αλλά και άλλες όπως οι ΗΠΑ, που είπαν τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξαρτήτως της ορολογίας που χρησιμοποίησαν.
Πηγή ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου