Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αναστάτωση επικρατεί στην πόλη Βούπερταλ της Γερμανίας, όπου Ισλαμιστές, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη Γερμανία, επιθεωρούν για την επιβολή του ισλαμικού θρησκευτικού κώδικα διαβίωσης (Σαρία)...

«Αστυνομία της σαρίας» εμφανίστηκε στους δρόμους του Βούπερταλ

Οι Ισλαμιστές, οι οποίοι φορούν στολή στην οποία αναγράφεται “Αστυνομία της Σαρία – Sharia Police”, έχουν ανακηρύξει το κέντρο της πόλης ως “περιοχή ελεγχόμενη από τη Σαρία”. Οι γερμανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι...
οι Ισλαμιστές ενθαρρύνουν νεαρούς να μεταβούν στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να καταταγούν στους κόλπους της τρομοκρατικής οργάνωσης IS και κανουν λόγο για `ιερό πόλεμο`.

Επίσης, οι Ισλαμιστές περιοδεύουν έξω από δισκοθήκες απαγορεύοντας κυρίως στους φοιτητές να εισέλθουν γιατί, όπως αναφέρουν, σύμφωνα με τη Σαρία `απαγορεύεται το αλκοόλ, η μουσική, τα κονσέρτα, το κάπνισμα και η πορνεία”.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους κατοίκους της πόλης, κυρίως στις νεαρές Γερμανίδες, οι οποίες εκφράζουν φόβους για την ελευθερία τους και για αλλαγή του δυτικού τρόπου ζωής τους.

Οπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ (Spiegel online, Deutsche Welle,Die Welt), η Αστυνομία της πόλης συνέλαβε 11 Ισλαμιστές ηλικίας 19-33 ετών οι οποίοι ανακρίνονται. Ωστόσο, με τους νόμους περί ελευθερίας έκφρασης της θρησκείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ενέκρινε εδώ και χρόνια το γερμανικό κοινοβούλιο, θα είναι δύσκολο να οδηγηθούν οι Ισλαμιστές ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η Αστυνομία προέβη στη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για τους πολίτες, οι οποίοι τηλεφωνούν για να εκφράσουν τους φόβους τους για την εξέλιξη αυτή.

Ο Δήμαρχος του Βούπερταλ Πέτερ Γιουνγκ εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη δράση των Ισλαμιστών στην πόλη.

“Αυτοί οι άνθρωποι επιδιώκουν να μας επιβάλουν τη δική τους ιδεολογία`, είπε, προσθέτοντας ότι το Βούπερταλ, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις, είναι “ανοικτές και ανεκτικές πόλεις όπου οι διάφορες θρησκείες ζουν ειρηνικά”

Παρόμοια δράση αναπτύσσουν οι Ισλαμιστές εδώ και καιρό και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, κυρίως στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες, αλλά παρά τις προειδοποιήσεις των πολιτών, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου