Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΑΣΕ ΓΙΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη- ΟΑΣΕ, εξέφρασε την ανησυχία του για τις σημαντικές διαιρέσεις που υπάρχουν μεταξύ των εθνικών κοινοτήτων του πολυεθνικού κράτους των Σκοπίων... 



Η ανησυχία αυτή εκφράσθηκε σε επιστολή του πρέσβη της αποστολής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, Ralf Breth. «Στην FYROM συνεχίζεται η τάση της διαίρεσης των...
κοινοτήτων και η δημιουργία παράλληλων κοινωνιών που έχουν ελάχιστες συνδέσεις – γέφυρες, μεταξύ τους», αναφέρει ο πρέσβης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στη χώρα. «Κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την αιτία της διαίρεσης αυτής. Ενώ κύριο έργο θα έπρεπε να είναι η ένταξη ολόκληρης της κοινωνίας και όχι μόνο η ενσωμάτωση της μιας ή της άλλης κοινότητας της κοινωνίας. 

Ωστόσο, το ενδιαφέρον μας είναι λογικό να πέφτει στο λεγόμενο αλβανικό ζήτημα, επειδή η αλβανική κοινότητα είναι η μεγαλύτερη από τις μειονότητες», δήλωσε ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Λάιμ των Σκοπίων. 

(Σημ. Παρόμοιες ειδήσεις δεν ‘περνάνε’ στα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων) 

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου