Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ 340.000 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ

Και μιλάμε για τους πρωτεργάτες του προδοτικού PSI, πράξη την οποία οι ελληνόφωνοι δικαστες εξέλαβαν ως ...συνταγματική... 

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/10/29/resized/XRHMA4_576_355.jpg

Βρέθηκαν τα χρήματα για την χρηματοδότηση του ΕΤΕΑ και του ΟΑΕΕ και έτσι δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, στάση πληρωμών των συντάξεων Όπως αποφασίστηκε από το...
υπουργείο Εργασίας τα δύο ταμεία θα ενισχυθούν άμεσα με 150 εκατομμύρια ευρώ ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την καταβολή των συντάξεων. 

Έτσι ουσιαστικά διασώζονται την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή οι συντάξεις 340.000 ανθρώπων καθώς και τα δύο ταμεία βρίσκονται στο κόκκινο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα έχουν μειωθεί κατακόρυφα καθώς ο ένας στους τέσσερις ελεύθερους επαγγελματίες έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς το ταμείο του ενώ είναι γνωστές και οι απώλειες στα αποθεματικά από το κούρεμα.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις υπάρχει βεβαίως και ένα ακόμη ζήτημα. Τα εν λόγω ταμεία και ειδικά ο ΟΑΕΕ οδεύει στην καταστροφή. Για ποιό λόγο λοιπόν θα πρέπει οι εξαθλιωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες να συνεχίσουν να καταβάλουν ασφαλισιικές εισφορές, όταν είναι προδιαγεγραμμένο πως όλα αυτα στο τέλος θα πάνε χαμένα???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου