Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΟΙ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

Ανακοινώθηκε και γράφτηκε εδώ και μια εβδομάδα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε να εισέλθουν Κούρδοι Πεσμεργκά στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, για να ενισχύσουν τη φρουρά της πόλης που αποτελείται από Κούρδους αριστερούς αντάρτες του YPG... 

Βρόμικο παιχνίδι από Ερντογάν – Οι Πεσμεργκά δεν έφτασαν στην Κομπάνι

Μάλιστα το Σάββατο ανακοινώθηκε επίσημα ότι μια δύναμη αποτελούμενη από 150 έως 200 Πεσμεργκά θα έμπαινε στην Κομπάνι την Κυριακή. Ωστόσο, ακόμα, κανένας...
Πεσμεργκά δεν έχει εισέλθει στην Κομπάνι. Όπως ανακοινώθηκε εκκρεμούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες μεταξύ της περιφερειακής διακυβέρνησης των Κούρδων του Ιράκ και της Τουρκίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση στο Ιράκ και το Τουρκικό κράτος συζητούν την αποστολή ενισχύσεων στην Κομπάνι. Μάλιστα, ενώ οι Κούρδοι του Ιράκ (Πεσμεργκά) πρότειναν να στείλουν βαριά οπλισμένη δύναμη στην πολιορκημένη πόλη ώστε «να βοηθήσουν το YPG να υπερασπιστεί την Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος», οι προθέσεις της Τουρκίας φαίνεται ότι είναι άλλες.

Η στάση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την Κομπάνι έχει εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τη διάθεσή της να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Ντοκουμέντα και βίντεο που έχουν δημοσιευτεί αποδεικνύουν τη συνεργασία της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος. Βίντεο με τζιχαντιστές να πηγαινοέρχονται στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας έχουν αναρτηθεί στο YouTube και τα έχει δει όλος ο πλανήτης.

Η Τουρκία «παίζει καθυστερήσεις» ώστε να μην φτάσουν ποτέ οι Πεσμεργκά στην Κομπάνι και προωθεί τη νέα της πρόταση να εισέλθουν στην πολιορκημένη πόλη 1300 μαχητές του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας (FSA) από το Αλέππο (την αρχαιοελληνική Βέροια της Συρίας). Ωστόσο, οι Κούρδοι του YPG δεν δείχνουν καμία διάθεση να δεχτούν ενισχύσεις από τον FSA που επίσης έχει χρηματοδοτηθεί και υποστηριχτεί από τους Τούρκους.

Οι Κούρδοι έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα κάνει τα πάντα ώστε η πόλη ή να πέσει στο Ισλαμικό Κράτος ή να τεθεί υπό τον έλεγχο μιας φιλικής σε αυτόν δύναμης. Μάλιστα, ας μην το λησμονούμε, πριν τρεις εβδομάδες ο Ερντογάν είχε προφητεύσει ότι η Κομπάνι θα έπεφτε τις επόμενες ημέρες. Και μπορεί η προφητεία του να διαψεύστηκε από την ηρωική αντίσταση των Κούρδων του YPG και τη βοήθεια που αποφάσισαν τελευταία στιγμή να δώσουν οι ΗΠΑ, με τις αεροπορικές επιδρομές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο σουλτάνος της Άγκυρας έχει παραιτηθεί από την επιθυμία του, δηλαδή να εκμηδενίσει την κουρδική «απειλή».

Μόνο που για κακιά τύχη του σουλτάνου, στην εποχή της διαδικτυακής ενημέρωσης τίποτα δεν μένει κρυφό και όλος ο πλανήτης έχει αντιληφθεί τον βρόμικο ρόλο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου