Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ - ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΙΩΠΟΥΝ

Τι λέτε πως θα έπρεπε να κάνει η Ευρώπη στην οποία "ανήκομεν" τόσο εμείς όσο και η Κύπρος, όταν διαπιστώνει ότι η χώρα της μπαμπεσιάς που απειλεί με τους φονιάδες της να αιματοκυλίσει ολόκληρη την Ήπειρο, προσβάλει και απειλεί την εθνική κυριαρχία ενός κράτους μέλους της???...

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSwrxbXiBr6OQdyRFIjFk3XakJ1nVxPuEXizC7TFpKXR3WlfGBp

Προφανώς το αυτονόητο. Θα έπρεπε να φροντίσει να καταδικάσει πάραυτα τη χώρα της μπαμπεσιάς, και να...
υπερασπιστεί την κυριαρχία του κράτους - μέλους της και συνεπακόλουθα και την Ευρωπαϊκή κυριαρχία στο σύνολό της...

Τι λέτε πως θα έπρεπε να κάνουν τα θιγόμενα κράτη - μέλη αν διεπίστωναν αίφνης πως η Ευρωπαϊκή ένωση αρνείται προκλητικά να πράξει το αυτονόητο, και αντι να συμπαραταχθεί με την απειλούμενη χώρα - μέλος, αυτή επιλέγει να συμπράξει και να ενθαρρύνει τη γεωπολιτική αλητεία και τον θρασύδειλο τσαμπουκά???

Προφανώς το αυτονόητο. Θα έπρεπε να σηκώσουν τον τόπο ανάποδα. Να καταγγείλουν με κάθε τρόπο και σε όλα τα φόρα αυτή την πρόστυχη τακτική, και να εγείρουν πολύ σοβαρά ζητήματα αναφορικά με την ίδια την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ε λοιπόν σας ενημερώνουμε πως κανένα από τα δύο αυτονόητα δε συντελέστηκε με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο.

Οι συμμορίες που επιμένουμε να αποκαλούμε "συμμάχους" λειτούργησαν ως απροκάλυπτοι αβανταδόροι της τουρκικής προκλητικότητας. Και...

Οι ελληνόφωνοι ουρακοτάγκοι απέδειξαν γι ακόμη μια φορά πως είναι κότες, ανίκανες να εμπνεύσουν κανέναν απολύτως σεβασμό, ανίκανες να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού, ακόμη και στα αυτονόητα.

Δείτε την είδηση από τον ΑΝΤ1...

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Η Βρετανία, η Σουηδία και η Φιλανδία μπλόκαραν διάβημα που ετοίμαζε η Ευρωπαϊκή Ενωση προς τα Ηνωμένα Εθνη, για τις επεμβατικές προκλήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι τρεις χώρες προέβαλαν ενστάσεις και ως εκ τούτου δεν υπήρξε η απαιτούμενη ομοφωνία στην Ευρωπαϊκή Ενωση για υποβολή του διαβήματος. Oλα ήταν έτοιμα την περασμένη Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 η Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω της αντιπροσωπείας της στα Ηνωμένα Εθνη, θα προέβαινε σε διάβημα προς τον διεθνή οργανισμό για τις επεμβατικές προκλήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Βρυξέλλες έθεσαν το θέμα σε «σιωπηρή διαδικασία» (silent procedure) και το διάβημα θα γινόταν εκτός εάν κάποιο κράτος-μέλος ασκούσε βέτο. Το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, η Βρετανία έσπασε τη σιωπηρή διαδικασία και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε ότι: Το διάβημα βρισκόταν εκτός του συνήθους πλαισίου δράσης της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Ηνωμένα Εθνη. Οι ενστάσεις του Λονδίνου επεκτάθηκαν όμως και επί της ουσίας, καθώς η Βρετανία ισχυρίστηκε ότι ένα ενδεχόμενο διάβημα θα προκαλούσε νέο κύκλο εντάσεων, επισημαίνοντας ότι στόχος αυτή την ώρα θα πρέπει να είναι η επάνοδος στο τραπέζι των συνομιλιών και η επανέναρξη της διαδικασίας για λύση του Κυπριακού.

Υιοθετώντας και αναπαράγοντας σε βαθμό πρόκλησης την τουρκική επιχειρηματολογία, η Βρετανία ισχυρίστηκε ακόμη ότι εάν εκδηλωθεί διάβημα από την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της Τουρκίας, τότε θα σταλούν δήθεν λάθος μηνύματα και θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι προκατειλημμένη. Τη Βρετανία, που για άλλη μια φορά είχε ρόλο μαέστρου στο Κυπριακό, ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα η γνωστή «χορωδία», η Σουηδία και η Φιλανδία, οι οποίες επίσης έσπασαν τη σιωπηρή διαδικασία και αντιτάχθηκαν στην πραγματοποίηση διαβήματος εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συλλογικά, κατά των τουρκικών προκλήσεων.


Οι τρεις χώρες άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι αγνοούν την έννοια της αλληλεγγύης όταν πρόκειται για την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής ενωσης και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ευνοήσουν την Τουρκία.

Το ευρωπαϊκό διάβημα, που ετοιμάστηκε αλλά δεν έγινε ποτέ, θα περιέγραφε τις τουρκικές προκλήσεις και θα τόνισε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και την κυριαρχία της επί των χωρικών της υδάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου