Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Το σύστημα και τα εντεταλμένα φερέφωνα του, μετά και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, επιχειρούν να αναθερμάνουν το σενάριο της "αναγκαίας εθνικής συνεννόησης"...


Στην προσπάθειά τους μάλιστα να το καταστήσουν θεαματικότερο, επιβλητικότερο και περιεκτικότερο σε σασπένς, το συνδυάζουν με την ιδέα της αναγκαίας απομάκρυνσης του διδύμου Σαμαρά - Βενιζέλου και στην ανάγκη... αντικατάστασής τους από λιγότερο φθαρμένα και ξεφωνημένα ανδρείκελα. (Σωστά καταλάβατε... Ναυαρχίδα αυτής της σεναριακής πλοκής, είναι και πάλι το λαλίστατο ΒΗΜΑ).

Να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα απέναντι σε μια κοινωνία πρόθυμη όσο και πανέτοιμη να (ξανα)παραμυθιαστεί.
  • Πρώτον: Το ξεφωνημένο δίδυμο, δε συνιστά απλώς ένα εμπόδιο που "καλό θα ήταν να παραμεριστεί" προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για εξελίξεις. 
Το συγκεκριμένο δίδυμο, μαζί τους προγενέστερους (Παπανδρέου και Παπαδήμο) που του παρέδωσαν τα σκήπτρα της εξουσίας, συνιστά μια επικίνδυνη ομάδα συνενόχων που...
ευθύνονται για την καταστροφή στον τόπο. 
Ως ένοχοι και πρωταίτιοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. 
Ως τέτοιοι θα πρέπει να αποκαθηλωθούν. 
Και φυσικά ως τέτοιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στην παραδειγματική τους τιμωρία.

Κάθε συζήτηση λοιπόν η οποία προσβλέπει στη διακριτική τους απομάκρυνση από το κάδρο, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια συγκεκριμένη απόπειρα ντε φάκτο αθώωσης τους για τα κορφαία εθνικά τους εγκλήματα, και η οποία προσβλέπει μετά από ένα προσωρινό "παρκάρισμα" τους στο περιθώριο των εξελίξεων, να τους επαναφέρει ως επίδοξους σωτήρες.
  • Δεύτερον: "Εθνική συνεννόηση" χωρίς να προσδιορίζεται κυρίαρχο ζητούμενο, μίνιμουμ και αδιαπραγμάτευτες εθνικές προτεραιότητες, και με ανυπαρξία σχεδίου ενεργοποίησης του πληθυσμού, προκειμένου να αναβιώσουν ημέρες πραγματικής εθνικής αντίστασης και καθολικής ανατροπής, είναι μια ψευδεπίγραφη εθνική συνεννόηση.
Αυτό στο οποίο αποσκοπεί, δεν είναι το να αποτελέσει πραγματικό καταλύτη για την οργάνωση και τη στοχευμένη λαϊκή αντίσταση, αλλά στο παραμύθιασμα του λαού, στον εγκλωβισμό του σε ολέθριες και αποπροσανατολιστικές αυταπάτες, στην άνευ όρων και καθολική του παράδοση, προκειμένου να ολοκληρωθεί ανεμπόδιστα, το βρώμικο σχέδιο που έχει στοχοποιήσει τον Ελληνισμό, και απειλεί ευθέως με διαμελισμό την ίδια τη χώρα.

Η πολυδιαφημισμένη λοιπόν εθνική συνεννόηση, δε συνιστά πρόταση μαχητικής συσπείρωσης και καθολικής αντεπίθεσης ενός καταδυναστευομένου λαού απέναντι στους δυνάστες του, αλλά μια επικίνδυνη επικοινωνιακή παγίδα, ένα πισώπλατο χτύπημα, με στόχο τελικά την ίδια τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου