Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ - Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ - ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Προς πλήρη ανατροπή οδηγούνται οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, ενώ ενδείξεις αποσταθεροποίησης υπάρχουν και στις ευρωτουρκικές σχέσεις... 

Οι Τούρκοι ξεφεύγουν - Θέμα χρόνου το θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο;

Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 24ης Οκτωβρίου ήταν ιδιαίτερα ανεκτική έναντι της επιθετικότητας της γείτονος στην Κύπρο. Στην Αθήνα, στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά και...
στην κυβέρνηση συνολικά, ζουν με τον εφιάλτη της επόμενης κίνησης της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στο Αιγαίο, κυρίως κοντά στο Καστελόριζο, με πολλούς διπλωμάτες να θεωρούν θέμα χρόνου να υπάρξει μεγάλη όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. (...)

Με κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της διεθνούς κοινότητας συνολικά ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει πια όχι μόνο να χάνει την ψυχραιμία του, αλλά και να μετατρέπει την Τουρκία σε μέρος του προβλήματος και παράγοντα αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Μαύρης Θάλασσας. 

Έχοντας επιλέξει τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου στη σύγχρονη, «ισλαμική» εκδοχή του, ο Ταγίπ Ερντογάν εκθέτει πλέον την ίδια του τη χώρα, ενώ εξαντλεί τα όρια της υπομονής και της ανοχής της διεθνούς κοινότητας και προς το πρόσωπό του, κατορθώνοντας να ενοχλεί πλέον όχι μόνο τη Μόσχα, την Ουάσιγκτον και τον αραβικό κόσμο, αλλά και το Ισραήλ, τη στιγμή, μάλιστα, που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις πολύ εύθραυστες ισορροπίες με το κουρδικό στοιχείο. (...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου