Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΟ SUCCESS - ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ

Νέα μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο - Ξεπερνάει το -4% - Χάθηκαν οι 900 μονάδες. Άνοδος 13 μονάδων βάσης για τα ελληνικά spreads...

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/10/30/resized/draxmieuro1_631_355.jpg

Κέρδη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου υποχωρεί στα 1,25806. Στις 11.11 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 895,48 μονάδες με -4,03% και τζίρο στα 24,74 εκ.ευρώ.

Εκτοξεύθηκαν αιφνιδιαστικά οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.  Η μόνιμα υποψήφια προς έξοδο Ελλάδα παρουσιάζει αρνητική εξέλιξη καθώς...
ο δείκτης εξόδου εκτοξεύθηκε στο 9% - Σε εξέλιξη είναι η μεγαλύτερη φυγή κεφαλαίων στην ευρωζώνη από το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο Δραματική φυγή κεφαλαίων από την ευρωζώνη. 

Στις κεφαλαιαγορές επικρατεί και πάλι σκεπτικισμός για το μέλλον της ευρωζώνης, παρατηρεί η εφημερίδα Die Welt, παραπέμποντας στην διαφυγή κεφαλαίων από τις χώρες του κοινού νομίσματος. «περίπου το 12% των επενδυτών αναμένει τους ερχόμενους 12 μήνες την έξοδο από την ευρωζώνη τουλάχιστον μίας χώρας» «Ανησυχητικές διαστάσεις» παίρνει, σύμφωνα με τη Die Welt του Βερολίνου, η εκροή κεφαλαίων από την ευρωζώνη, ωστόσο οι ενδείξεις για αρνητικές εξελίξεις στην ζώνη του κοινού νομίσματος επεκτείνονται και σε άλλους δείκτες. «Ο σκεπτικισμός για την συνοχή της ευρωζώνης αντικατοπτρίζεται και στον επονομαζόμενο δείκτη Euro Break-Up (EBI), τον οποίο δημοσιοποιεί κάθε μήνα ο οίκος Sentix. Ο δείκτης EBI εκτινάχθηκε τον Οκτώβριο κατά 53%. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2013, οπότε απειλήθηκε με κατάρρευση και έξοδο από την ευρωζώνη η Κύπρος, υπό το βάρος των τραπεζών της», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα παραπέμποντας στο γεγονός ότι «περίπου το 12% των επενδυτών αναμένει τους ερχόμενους 12 μήνες την έξοδο από την ευρωζώνη τουλάχιστον μίας χώρας». Όπως επισημαίνεται, το προηγούμενο διάστημα το ποσοστό αυτό ήταν μικρότερο του 8%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου