Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΑΜΨΕ ΓΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Ελαμψε» γι’ ακόμα μια φορά σήμερα η «αδέσμευτή, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη» αστική δικαιοσύνη με την απόδοση «παραδειγματικής τιμωρίας» στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, αποδεικνύοντας, το πολιτικό σύστημα, ότι διαθέτει τους μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης» του...



Θυμάστε υποθέτουμε τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ όπου διαπιστώθηκε ότι το...
ζεύγος Παπαντωνίου είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 1,3 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία. (Αρχικά ο Παπαντωνίου έκανε τον «Κινέζο» δηλώνοντας άγνοια για την ύπαρξη των καταθέσεων, μετά άφησε να εννοηθεί, ότι η σύζυγός του δεν του το είχε αποκαλύψει καθώς  αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της από τον προηγούμενο γάμο της…).

Η υπόθεση είχε πάρει την δικαστική της διάσταση, Ο Γιάννος Παπαντωνίου και οι σύζυγός του απολογήθηκαν σε ανακριτή  για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος και 20.000 ευρώ η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Σήμερα, λοιπόν που βρέθηκε στο σκαμνί του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το ζεύγος Παπαντωνίου, «εισέπραξε»  καταδίκη τεσσάρων ετών με αναστολή, ποινή που είναι εξαγοράσιμη  με  δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Στο εφετείο, λογικά αναμένεται να πέσει και άλλο η ποινή τους.
Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε, ο Παπαντωνίου θα «καθαρίσει» και απ’ αυτή του την δικαστική περιπέτεια καταβάλλοντας κάποια «ψιλά» -γύρω στα 25.000ευρώ- ενώ ανάλογη κατάληξη αναμένεται να έχουν και οι παρόμοιες δικαστικές εκκρεμότητες που έχει.



Με την ευκαιρία να αναφέρουμε και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την εμπλοκή Παπαντωνίου με τις μίζες των πολεμικών εξοπλισμών, μια υπόθεση που την έχει φάει το σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου