Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η ΚΙΝΑ

Δυσεπίλυτο μυστήριο αποτελεί το νησί που ξεφύτρωσε ξαφνικά στη μέση του πουθενά και το οποίο όπως έχει γίνει γνωστό χτίζει η Κίνα...

Το μυστηριώδες νησί που κατασκευάζει η Κίνα (φωτογραφίες)

Όπως προκύπτει από τους σχετικούς χάρτες το νησί βρίσκεται σε περιοχή αμφισβητούμενων υδάτων στη νότια Κινεζική θάλασσα. Ουδείς έχει βγει επίσημα μέχρι στιγμής να...
εκφέρει άποψη για το σκοπό δημιουργίας του εν λόγω μυστηριώδους νησιού.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι είναι αρκετά μεγάλο για να προσγειωθεί και να απογειωθεί αεροπλάνο.
Εικόνες απο δορυφόρο δείχνουν ότι τα νησιά Σπράτλεϊ έχουν ξαφνικά… επεκταθεί. Τόσο ο διάδρομος προσγείωσης, όσο και το λιμάνι στα ανατολικά του υφάλου είναι ορατά από τις δορυφορικές φωτογραφίες.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες αυτές, το νησί που έχει κατασκευαστεί έχει μήκος 3.000 μέτρα και πλάτος 200 με 300 μέτρα και έχει χτιστεί πάνω σε ύφαλο που προηγουμένως βρισκόταν ολόκληρος κάτω από το νερό.
Ο ύφαλος πάνω στον οποίο έχτισε το νησί η Κίνα αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους που ήταν επί χρόνια στο επίκεντρο εδαφικών διαφορών, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία.

Η στρατηγική τοποθεσία του νησιού σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις ανακατάληψης των νήσων από τον περασμένο Αύγουστο εντείνει τους φόβους ότι η Κίνα θα το χρησιμοποιήσει για την δημιουργία στρατιωτικών βάσεων.

Στρατιωτικές πηγές από την Κίνα δεν επιβεβαιώνουν τα σχέδια για την κατασκευή ενός αεροδρομίου επί του υφάλου, υπογραμμίζοντας ωστόσο την κομβική σημασία του υφάλου για τη χώρα.
«Πρέπει να βγούμε έξω, να συμβάλουμε στην περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

nisi_kina 

nisi_kina1 

nisi_kina2 

nisi_kina3 

nisi_kina4 

nisi_kina5

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου