Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

Πάρτε σήμερα και την επιβεβαίωση δια στόματος του αρμοδίου υφυπουργού Εξωτερικών του κ. Κούρκουλα, ο οποίος όχι μόνο ομολογεί την ανυπαρξία εθνικών προτεραιοτήτων από το φοβικό τσίρκο που συγκυβερνά...

Κούρκουλας: Δεν γνωρίζω αν οι Αιγύπτιοι θα δεχτούν να μπει και το Καστελόριζο στην ΑΟΖ

Αλλά εν πολλοίς εξαρτά τη συμπερίληψη τπου Καστελλόριζου στην ΑΟΖ, από τις διαθέσεις της...
Αιγύπτου. Και αυτή η δήλωση ειαι εξαιρτετικά αφιερωμένη σε όσους τόλμησαν να αμφισβητήσουν την προβλεψιμότητα των λεγομένων μας. 

Χάρισμά σας η δήλωση του κ. Κούρκουλα ΄'οπως αυτή αποτυπώνεται από ρεπορτάζ του "ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ": 

"Δεν γνωρίζω αν οι Αιγύπτιοι θα δεχτούν να μπει και το Καστελόριζο στην ΑΟΖ"

Διαβάστε και τα σχετικά μας άρθρα πριν συνεχίσετε...

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???

ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΕΣ

Η οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου μπορεί να συμφωνήθηκε στην πρόσφατη τριμερή Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου, ωστόσο οι παράμετροι μένει ακόμη να καθοριστούν.

Από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM, σημείωσε ότι «η σημασία αυτής της συνάντησης (σ.σ. της τριμερούς Συνόδου Κορυφής) είναι μεγάλη, γιατί είναι, θα έλεγα, ένα μήνυμα ότι οι τρεις χώρες έχουν αποφασίσει με βάση το διεθνές δίκαιο να αποτελέσουν πόλους σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Και η περιοχή μας, όπως ξέρουμε, ταλανίζεται από μεγάλη ανασφάλεια και από μεγάλη ρευστότητα. Αυτά που γίνονται στο Ιράκ και στη Συρία είναι πρωτοφανή. Αποτελούν απειλή για την ασφάλεια όλης της Ευρώπης».

«Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι οι αρχηγοί των τριών κρατών βρέθηκαν μαζί και διακήρυξαν τη βούλησή τους να συνεχίσουν να αποτελούν πόλο σταθερότητας» συμπλήρωσε.

Η ισχύς εν τη ενώσει: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος συγκρότησαν συμμαχίαΚαι συνέχισε, αναφορικά με την ΑΟΖ: «Όσον αφορά στην οριοθέτηση της ΑΟΖ, όπως γνωρίζουμε όλοι, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Χρειάζεται η τεχνική προετοιμασία, αλλά, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, υπάρχει και από την κυπριακή πλευρά η βούληση να προχωρήσει αυτό το θέμα».

Αναφορικά με την υλοποίηση της απόφασης για οριοθέτηση ΑΟΖ, ο υφυπουργός σχολιάζει: «Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν είναι ο μόνος στόχος, διότι η σχέση μας με την Αίγυπτο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό το θέμα. Η Αίγυπτος είναι μια πάρα πολύ σημαντική χώρα στην περιοχή, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο ολόκληρη. Έχουμε και πολύ έντονες οικονομικές σχέσεις με την Αίγυπτο, τις οποίες θέλουμε να αναβαθμίσουμε. Νομίζω ότι ναι, ένας από τους στόχους της συνεργασίας είναι και αυτός».

«Θα δεχτούν οι Αιγύπτιοι την ΑΟΖ στο Καστελόριζο, για παράδειγμα;» ερωτάται ακόμη ο κ. Κούρκουλας, για να απαντήσει: «Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των Αιγυπτίων. Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν οι συναντήσεις σε εθνικό επίπεδο. Όπως είπα, αυτά τα θέματα είναι αρκετά περίπλοκα».

Δεν... ρισκάρει, δε, να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς, όπως λέει: «Δεν θα ήθελα να διακινδυνεύσω. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι και η Αίγυπτος, όπως και οι άλλες χώρες της περιοχής, σαν σημείο εκκίνησης έχουν το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης. Αυτό νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θετικό σήμα για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου