Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΒΑΝΙΑ: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΡΩΤΑΜΕ: ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΙΟΥ???

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Τζεμίλ Τσιτσέκ, επικεφαλής μεικτής αντιπροσωπείας βουλευτών, μετά από τα Σκόπια, επισκέφθηκε τα Τίρανα...


Κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, ο Τσιτσέκ δήλωσε ότι η περιοχή των Βαλκανίων είναι ιδιαίτερη ευάλωτη, όσον αφορά την ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, είπε η...
συνεργασία με την Τουρκία θα εξασφαλίσει τη χώρα, αλλά και την περιοχή.

«Θέλω να τονίσω ότι οι τουρκο-αλβανικές σχέσεις δεν είναι συνηθισμένες, είναι σχέσεις  ιδιαίτερα στενές μεταξύ των δύο λαών μας».

«Η περιοχή που είμαστε, είναι ευάλωτη στους ισχυρούς, έτσι η συνεργασία μεταξύ μας  θα μας κάνει δυνατούς, απαραίτητο στοιχείο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στη χώρα».

Πρόσθεσε: «Ίσως να αναρωτιόσαστε το όνομα που δημιουργεί  αυτά τα προβλήματα, αλλά το γνωρίζετε», είπε ο Τούρκος πολιτικός έπειτα από τη συνάντησή του με τον Μέτα.

Ο Τσιτσέκ είπε ότι η Αλβανία είναι ένα από εκείνα τα μέρη που η Τουρκία θεωρεί αδελφική χώρα με  στενούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Αξιολόγησε ότι οι σχέσεις Αλβανίας - Τουρκίας  είναι ικανοποιητικές σε όλα τα επίπεδα , αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο, σημειώνει η ‘Tema’.
ΕΧΕΔΩΡΟΣ 

Περισσότερη ασφάλεια λοιπόν... Από  ποιόν και έναντι ποίου??? Αναζητείστε την απάντηση...
  • Στο γεγονός ότι η Αλβανία, παράλληλα με την Ελλάδα - και παρά τη μη επικύρωση της συμφωνίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων - ξεκινά και αυτη έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο πέλαγος. Και...
  • Δείτε περισσότερα αναφορικά με ότι εξυφαίνεται στις σχετικές μας αναρτήσεις για το νεο-οθωμανικό imperium που μεθοδικά οικοδομεί ο ισλαμοφασισμός στην Ευρώπη και με αιχμή του δόρατος τα Βαλκάνια ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου