Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ - ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ 13ΧΡΟΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝIΑ 13ΧΡΟΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 13ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ - ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΓΟΝΕΙΣ...


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ένοπλοι ισλαμιστές απήγαγαν μια 13χρονη χριστιανή την Κατερίνα αφού πρώτα δολοφόνησαν εν ψυχρώ τους γονείς της στην πόλη Syrte της Λιβύης. Η Κατερίνα ήταν κόρη ενός...
ζεύγους γιατρών των Magdi και Sahar Sobhi Toufic που δολοφονήθηκαν από τους εξτρεμιστές μέσα στο ιατρικό κέντρο της Jarf στην Syrte όπου διέμενε η οικογένεια όπως αναφέρει μια πηγή του νοσοκομείου Ibn Sina.

Οι ένοπλοι αφού δολοφόνησαν τους γονείς απήγαγαν την 13χρονη χριστιανή ενώ αντίθετα άφησαν τις 2 μικρότερες αδερφές της σύμφωνα με τοπικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή πιθανότατα πρόκειται για έγκλημα με θρησκευτικά κίνητρα αφού τα υπάρχοντα των θυμάτων παρέμειναν άθικτα. « Τα χρήματα που ανήκουν στο γιατρό και βρίσκονταν πάνω σε ένα τραπέζι κοντά στον τόπο του εγκλήματος αλλά και τα κοσμήματα της γυναίκας του παρέμειναν άθικτα».


Η ανατολική Λιβύη έχει γίνει το θέατρο παρόμοιων εγκλημάτων κοπτών αιγυπτίων όσο και ξένων χριστιανών.Στις 27 Φεβρουαρίου τα σώματα 7 χριστιανών αιγυπτίων που εκτελέστηκαν με σφαίρες εντοπίστηκαν κοντά στη Βεγγάζη. Δεκάδες χιλιάδες αιγύπτιοι εργάζονται στη Λιβύη κυρίως μέσα στον τομέα της οικοδομής.

Έπειτα από την πτώση του Mouammar Kadhafi με επέμβαση των δυτικών το 2011, η χριστιανική μειονότητα υποφέρεια από την άνοδο του ισλαμιστικού εξτρεμιστικού κινήματαοςειδικότερα στα ανατολικά της χώρας.Πολλές είναι οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον της. Πολλές ήταν και οι συλλήψεις χριστιανών στη Βεγγάζη για προσηλυτισμό. Οι ισλαμιστικές οργανώσεις και κυρίως η Ansar Al-Charia αλλά και η συμμαχία Fajr Libya Αυγή της Λιβύης που συμπεριλαμβάνει πολλλά ισλαμιστικά γκρουπούσκουλα ερίζουν για τον έλεγχο της πόλης Syrte.   le monde 26.12.2014


Τα αιγυπτικά μέσα κατονομάζουν την οργάνωση Ansar Al-Charia ως υπεύθυνη αυτού του μακελειού. H Οργάνωση τον Οκτώβριο ανακήρυξε την πόλη DERNA ισλαμικό Εμιράτο και δήλωσε υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος που μάχεται την κυβέρνηση της Συρίας.
Το άψυχο σώμα της μικρής εντοπίστηκε 40 χλμ νότια της Σύρτης στην έρημο.

أول صور لجثة ابنة الطبيب المصرى بليبيا.. (تنبيه: الصور صادمة)

Ο θάνατός της σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη οφείλεται σε 3 θανατηφόρα τραύματα από όπλο.Φέρει διαμπερές τραύμα από όπλο στο ύψος του στήθους. Η σφαίρα εισήλθε από την πλάτη και εξήλθε από το στήθος.Η δεύτερη σφαίρα έπληξε το αυτί και η τρίτη το κεφάλι της 13χρονης. Δεν φέρει εμφανή σημάδια κακοποίησης ή βιασμού αλλά κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί σίγουρα πριν την ιατροδικαστική εξέταση του υμένα της μικρής χριστιανής.
Ένας συνεργάτης της οικογένειας δήλωσε ότι έχει συμφωνηθεί η μακάβρια μεταφορά των 3 σωρών στην Αίγυπτο με έξοδα του Υπουργείου Μεταφορών. (26.12.2014 egypty.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου