Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΔΟΛΙΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Αγκάθια στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ προέκυψαν το τελευταίο 24ωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες είναι επικίνδυνη οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, είχαν αρχίσει να προβληματίζουν τα στελέχη και την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ...

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/12/30/resized/tsipras_kouv_533_355.jpg

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει από τον Φώτη Κουβέλη τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ και την ενοποίηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην χάσουν το μπόνους των 50 εδρών. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι...
έχει δύο γνωμοδοτήσεις κορυφαίων συνταγματολόγων που λένε ότι αυτό δεν ισχύει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τού έφερε το παράδειγμα της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία διέλυσε το κόμμα της και εντάχθηκε ξανά στη Νέα Δημοκρατία, για να απαντήσει ο Φώτης Κουβέλης ότι “ήταν λάθος της”.

Το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο ύστερα από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα είναι κανένας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά με αυτή τον Φώτη Κουβέλη και την τοποθέτησή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ερμηνεύτηκε ως υπαναχώρηση προβληματίζοντας την Αγίου Κωνσταντίνου και προκαλώντας σκιές στο φλερτ, σκιές οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και σε διαζύγιο, έλεγαν οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στα δύο κόμματα.

Μάλιστα δεν έμεινε ασχολίαστο και το γεγονός ότι αυτή έγινε λίγες ώρες μετά και την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προς την ίδια κατεύθυνση, αν και δεν συνδέεται ευθέως, κινείται και η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρ. Μαχαίρα, ο οποίος επισήμανε ότι: «Η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματός μας συνεδριάζουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προσδιορίσουν την εκλογική τακτική της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η όποια τακτική επιλεγεί – είτε δηλαδή κατέλθουμε αυτόνομα είτε συνεργαζόμενοι με άλλα κόμματα και κινήσεις – οφείλει να υπακούει σε δύο βασικές προϋποθέσεις που έχουμε θέσει: η μία είναι η ύπαρξη προγραμματικών συμφωνιών και η δεύτερη η κατοχύρωση του αυτοτελούς χαρακτήρα του κόμματός μας, δηλαδή η πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Όλα τα υπόλοιπα έπονται…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου