Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"...

Δηλώνει πως δε θα αγοράζει πλέον Ελληνικα ομόλογα ευθυγραμμιζόμενος με τα παιχνίδια και τους εκβιασμούς της Κατοχής...

«Spiegel»: Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν θα αγοράζει πλέον ελληνικά κρατικά ομόλογα

Όταν αυτή η συμμορία - "θεσμός" που λειτούργησε παρασιτικά στο μαλακό υπογάστριο της χώρας και εκποίησε ανεξέλεγκτα εθνικό πλούτο αλλά και κοινωνική αποταμίευση, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι σε συναλλαγές ανομίας που αγκαλιάζουν ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα και όχι μόνο...

Τότε η απάντηση πρέπει να είναι αποφασιστική... Να είναι δυναμική... Και είναι μία και μοναδική...


Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ - ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ Ν ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...

Η ερχόμενη Πέμπτη θα είναι κρίσιμη ημέρα για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του από το καλοκαίρι του 2012 για τη διάσωση του ευρώ (θα κάνουμε «whatever it takes» - ότι «μας παίρνει» γι αυτό) και θα εξαγγείλει την αγορά κρατικών ομολόγων ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από το πιστωτικό του ίδρυμα.

Ανοικτό παραμένει, το αν η αγορά θα γίνει από την ίδια την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη, ή από τις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες. Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες του «Spiegel» και της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ.Ντράγκι έχει προκρίνει τη δεύτερη λύση.
Κι αυτό ως παραχώρηση προς την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τους οποίους συναντήθηκε επί τούτου την τελευταία Τετάρτη στο Βερολίνο – οι δυο τελευταίοι απέκρουαν την αγορά από την Φρανκφούρτη με την αιτιολογία, ότι αυτή θα οδηγούσε στην «αμοιβαιοποίηση» των χρεών των υπερχρεωμένων χωρών εις βάρος της Γερμανίας. Ταυτόχρονα θα επιβληθεί ένα ανώτατο όριο στην αγορά τους, που θα κινείται ανάμεσα στο 20% και στο 25% του συνόλου των κρατικών χρεών. Μια επίσημη επιβεβαίωση του συμβιβασμού δεν υπάρχει όμως ακόμα..

Το ίδιο ισχύει και για μια δεύτερη είδηση του «Spiegel», σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα μείνει έξω από τον χορό τέτοιων αγορών, δεδομένου ότι τα χρέη της αξιολογούνται ως «σκουπίδια» και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου