Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΩΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΕ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Και δεν ξεκίνησε καθόλου καλά ο καριερίστας τηλεπερσόνος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με τον τρόπο που επέλεξε να γνωστοποιήσει ότι θα είναι υπουργός οικονομικών - Βαρουφάκης: Συμφωνία "γέφυρα" με τους δανειστές – «Λέμε "ναι" στο λιτό βίο και "όχι" στην ανάπτυξη των Cayenne»...

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/01/28/resized/varoufakis_paradosh_630_355.jpg

Αποθέωσε τον Γκίκα Χαρδούβελη λέγοντας πως έκανε ό,τι μπορούσε - Αλλαγή της φιλοσοφίας του κράτους που θα...
ξεκινήσει από τα... του οίκου του, δηλαδή από το υπουργείο Οικονομικών, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο «τσάρο» της οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη.
Αφού... αποθέωσε τον προκάτοχό του, λέγοντας πως έκανε ό,τι μπορούσε και δεν φταίει για όσα έχουν γίνει, ο Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε για αλλαγή τριών σελίδων. Και συνεχίζοντας εξήγησε μια μια ποιες σελίδες θα... γυρίσει.


Η πρώτη έχει να κάνει με τη λογική της αντιμετώπισης της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης, που όπως είπε προκλήθηκε από την επιλογή του 2010, την οποία χαρακτήρισε μεγάλο τοξικό λάθος, «να βλέπουμε το πρόβλημα πτώχευσης τους κράτους ως πρόβλημα ρευστότητας». Σύμφωνα με τον νέο υπουργό, με βάση αυτή τη λογική δόθηκε το μεγαλύτερο δάνειο παγκοσμίως, με τον όρο να συρρικνωθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων προκειμένου αυτό και παλιότερα δάνεια να αποπληρωθούν.
Η δεύτερη λογική που θα αλλάξει ο νέος «τσάρος» της οικονομίας έχει να κάνει με τον όρο λιτότητα και το πως τον αντιλαμβανόμαστε. «Λέμε "ναι" στο λιτό βίο, "όχι" στην ανάπτυξη των Cayenne, των σκουπιδιών στις παραλίες και του διοξειδίου του άνθρακα. «Οι πρόγονοί μας ήταν περήφανοι γιατί ξόδευαν λιγότερα, επένδυαν τις αποταμιεύσεις τους σε σπουδές, δεν είχαν κάρτες και δάνεια».

Και συνέχισε: «Είναι όμως άλλο ο λιτός βίος και άλλο η πυραμιδική λιτότητα που φορτώνει συνεχώς γιγάντια χρέη στα ήδη μη βιώσιμα».

Όσον αφορά στην τρίτη σελίδα έχει να κάνει με την αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γιάννης Βαρουφάκης διεμήνυσε πως δεν θα προσληφθούν σύμβουλοι και κομματικά στελέχη. «Δεν θα φέρουμε κομματικό στρατό ή άλλο στρατό», είπε.

Καταλήγοντας ήρθε και μια ακόμη είδηση: η θέληση για συμφωνία «γέφυρα» με την τρόικα. Ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η διαβούλευση δεν θα είναι εύκολη, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να βρει το βηματισμό της σε μια κρίση για την οποία η ευρωζώνη ήταν απροετοίμαστη. Όμως «είμαστε σε καλό δρόμο μαζί με τους εταίρους μας, που αναγνωρίζουν πως υπάρχει μια νέα ευκαιρία για ένα reboot». 

Για όσους δε θυμούνται τις σχετικές μας αναφορές θυμίζουμε τα παρακάτω:

ΦΑΡΣΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΛΙΠΑΣΜΑ ΤΗ ΧΟΛΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο ΤΗΛΕΜΠΑΡΟΥΦΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ... Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ... ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΕΝΟΣ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΥ ΦΑΦΛΑΤΑ

ΓΙΟΜΙΣΑΜΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ΦΙΛΩ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ: ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΑΛΙΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ VS ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ... ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ



1 σχόλιο:

  1. Μπαρουφάκης. Ο ένας χειρότερος απο τον άλλο. Για τον Χαρδούβελη, απλως τον χαιρετάς, δεν τον φιλάς και στα δύο μάγουλα!!! Ελεος. Αυτό δείχνει πόσο ηλίθιους μας θεωρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή