Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

O ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΕΡΒΙΕ ΠΟΥ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα τρομακτικά λόγια του καταζητούμενου  Abdelhamid Abaaoud: «Αυτό που με ευχαριστεί είναι να βλέπω από καιρό εις καιρόν το αίμα των απίστων   να κυλάει »...


Αυτή ήταν η δήλωσή σε βίντεο με ημερομηνία Μάρτιος 2014 που διαδόθηκε σ΄ ένα εξειδικευμένο site του Abdelhamid Abaaoud κατά το πέρασμά του από τη Συρία. Είναι ο διεστραμμένος εγκέφαλος του τζιχαντιστικού δικτύου που...
εξαρθρώθηκε στο Verviers της Λιέγης και που τώρα καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές όλης της Ευρώπης.

Ο 27χρονος τρομοκράτης και τζιχαντσιτής στη Συρία μαροκινής καταγωγής και βέλγος υπήκοος δημότης  του Molenbeek στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2014 βιντεοσκοπήθηκε για προπαγανδιστικούς λόγους με το όπλο ανά χείρας.Ακούγονται εκρήξεις και πυρά.

Αναφέρει «είμαι προστατευμένος από τις σφαίρες του εχθρού «.Ο Abdelhamid Abaaoud καλείται και  Abu Omar Al-Belgiki.Αναφέρει τον οπλισμό του όπως και αυτόν των συναγωνιστών του.»Τους αντιμετωπίζουμε καμιά πενηνταριά άντρες.Η πλειοψηφία φέρει kalachnikov».

«Βέβαια δεν είναι ευχάριστο να τρέχει το αίμα αν και από καιρό εις καιρόν μου είναι ευχάριστο να βλέπω το αίμα των απίστων να κυλάει γιατί μεγαλώσαμε βλέποντας στη τηλεόραση ή σε όλον τον κόσμο το αίμα των μουσουλμάνων να κυλάει (…) και τυράννους, στρατιώτες και αλλόδοξους ο Αllah τους διαμελίζει,ο Allah τους  εξολοθρεύει «.Στη συνέχεια καλεί τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στο τζιχάντ εκτιμώντας ότι από αυτό δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
«Δεν έφαγα ποτέ τροφή όπως αυτή που έφαγα εδώ.Μπήκα σε βίλες, σε παλάτια. Σπεύστε στο djihad».( Sudinfo 21/1/15)

syrieeO αρχηγός του δικτύου του Βερβιέ είναι ο Abdelhamid Abaaoud. Αυτός ο 27χρονος ύποπτος διαφεύγει μετά την επιστροφή του από την Μέση Ανατολή στην Ελλάδα. (nu.nl 21/1/15)
H δικαιοσύνη του Βελγίου αποφάσισε να διατηρήσει  προφυλακιστέους 3 υπόπτους που ενέχονται στο πλαίσιο της αντιτζιχαντιστικής επιχείρησης στο Βερβιέ.Ενώ ενοχοποιεί και έναν 4ο.Δύο από αυτούς αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη.Ο δικηγόρους του 3ου του  Billel O. δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει.Μεταξύ αυτών είναι και ο 25χρονος κάτοικος του Molenbeek Marouane El Albi που κατά την ώρα της εφόδου ήταν στο διαμέρισμα.Διαβεβαιώνει ότι οι αστυνομικοί πρώτοι άνοιξαν πυρ.Θεωρείται ότι αυτός είχε αναλάβει την λογισμική υποστήριξη του πυρήνα.Αρνείται κάθε ανάμειξη και μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι έκανε απλά επίσκεψη ρουτίνας σε φίλο.
Στο μεταξύ ο 21χρονος Abdelmounaim Haddad που θεωρήθηκε προς στιγμήν ότι έφυγε για Ισπανία εντοπίστηκε τελικά στην οικία του στο Molenbeek με το ηλεκτρονικό μπρεσελέ που φέρει.Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές.


Αυτή τη στιγμή εκτός από τον εγκέφαλο καταζητείται και ο 18χρονος ολλανδός υπήκοος Zaid Koullis κάτοικος Ουτρέχτης για την ίδια υπόθεση. Το διαβατήριο του βρέθηκε κατά την έφοδο στο διαμέρισμα στο Βερβιέ. Έγινε κατ΄οίκον έρευνα όπου κατασχέθηκε το κινητό του και ο φορητός του υπολογιστής.Οι γονείς του δηλώνουν ότι εδώ και 4 μήνες δεν είχαν νέα του.Η αστυνομία υποψιαζόταν ότι αυτά τα 2 τελευταία άτομα ήταν ύποπτα φυγής για Συρία ή Υεμένη μέσω Ισπανίας.
Την Παρασκευή άλλοι 2 συνελήφθησαν στα γαλλικά σύνορα στην περιοχή Chambéry.Αναμένεται η έκδοση τους από τις γαλλικές αρχές.Είναι θέμα χρόνου και η αποφασισμένη έκδοση του 33χρονου Αλγερινού που συνελήφθηκε στο Παγκράτι το Σάββατο για την ίδια υπόθεση. (rtl ,la libre 21/1/14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου