Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΑ ΤΙ ΛΕΤΕ??? ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΣΚΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ???

Σακελλαρίδης: Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας - Ανοικτό το ενδεχόμενο μέτρων - Σε δυο με τρείς μέρες θα μάθετε αν θα περάσει η συμφωνία από την Βουλή... 

Σακελλαρίδης: «Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας - θα δούμε αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή»

Ευθεία παραδοχή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη της ύπαρξης προβλημάτων ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, «Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην...
ελληνική οικονομία. Αυτό είναι γνωστό, το γνωρίζαμε και εμείς και πριν αναλάβουμε και το βλέπουμε τώρα και στην πράξη. 

Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι η ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα ρευστότητας. Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και δημοσιονομικά κενά και χρηματοδοτικά κενά και υπάρχουν και χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι ένα ζήτημα, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα συνεργαστεί και με τους εταίρους αλλά και στο εσωτερικό της με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λάβει».

Μιλώντας στον BHMA FM 99,5, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε για την ρύθμιση των 100 δόσεων: «αυτή η ιστορία θα προχωρήσει και θα προχωρήσει άμεσα. Δεν έχουμε και χρόνο να περιμένουμε». Είπε ακόμα ότι θα γίνει προσπάθεια να ανακουφιστούν οι οφειλέτες και να μπουν και χρήματα και στα ταμεία.

Παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, λέγοντας:

«Είναι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών. Δεν υπάρχει κάτι πάνω στο τραπέζι, επομένως δεν υπάρχει η ανάγκη να δημιουργείται ανησυχία στον κόσμο. Σε καμία περίπτωση πάντως και πραγματικά σας διαβεβαιώνω δεν υπάρχει περίπτωση να έχει να κάνει με αγαθά ή υπηρεσίες, τα οποία είναι σημαντικά στη ζωή των πολιτών. Οι αποφάσεις θα έρχονται τμηματικά. Μιλάμε για μια εξειδίκευση, η οποία πρέπει να γίνει ανά υπουργείο σε σχέση με αυτή τη λίστα, μια εμβάθυνση».
Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν υπέγραψε παράταση του Μνημονίου πα΄ρολο που της ζητήθηκε επιτακτικά σε δυο  Eurogroup.

 Για την συνεδρίαση της Κ.Ο. και τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν αλλά και τις διαρροές στην προσομοίωση της ψηφοφορίας είπε: «Στο τέλος έγινε μια ενδεικτική ψηφοφορία, όπου η πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας. Ακόμα και αυτοί, οι οποίοι καταψήφισαν, δεν σημαίνει ότι αν θα ερχόταν στη Βουλή αυτή η συμφωνία δεν θα ψήφιζαν υπέρ. Όταν λέμε ότι είναι μια ενδεικτική ψηφοφορία στο εσωτερικό της ΚΟ, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του με αυτό τον τρόπο, αλλά νομίζω ότι δεν τίθεται κανένα θέμα στο επίπεδο του Κοινοβουλίου».
«Νομικά δεν τίθεται θέμα να περάσει από τη Βουλή»

Τέλος, για το αν θα περάσει από την Βουλή η συμφωνία για κύρωση, ο κ. Σακελλαρίδης είπε οτι η κυβέρνηση περιμένει να δει τι θα γίνει στα ευρωπαικά κοινοβούλια και όπως είπε:

«Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες - επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα - θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς».

1 σχόλιο:

  1. Απο εναν ανθρωπο που το νεανικο του παρελθον τον κρατα σε ομηρια μπορουμε να ακουσουμε τα παντα. Κριμα κ. Τσιπρα ειχατε και καλυτερες επιλογες αλλα ισως να μην ελεγαν ναι σε ολα και να σας προστατευαν καλυτερα απο την ταυτηση με τους Σαμαρα Βενιζελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή