Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΤΕ ΤΟ ΡΑΙΧ ΤΩΡΑ

Νομίζουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση, αυτό που οφείλει να κάνει επειγόντως, είναι να αλλάξει θέση και ρόλο σ αυτή τη ιδιότυπη σκακιέρα, στο άθλιο παζάρι που επιμένει να ποδηγετεί το βηματισμό της χώρας...


Η αλλαγή θέσης και ρόλου συνίσταται πρωτίστως στην ανάγκη να αξιοποιηθεί στρατηγικά, η συγκεκριμένη συγκυρία έτσι ώστε μέσα στις επόμενες κιόλας ώρες, να μην αρκεστούμε αυτάρεσκα στο γεγονός ότι η Ελλάδα έγινε κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της Ευρώπης, αλλά να επιχειρηθεί μέσα από συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, να προσδιορίσει η Ελλάδα πια, την κυρίαρχη ατζέντα της Ευρώπης. Και ο λόγος είναι απλός…

Αν Η Ελλάδα αρκεστεί στην πρώτη επιλογή, τότε απλά θα παραμείνει στην οδυνηρή θέση του αμυνόμενου, και θα αποτελεί το πρώτο θέμα στην Ευρώπη. Αν μεταπηδήσει σε επιθετική στρατηγική, τότε αναγορεύεται σε πραγματικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Η φοβική και άτολμη προσέγγιση αυτού του ζητήματος, ενσωματώνει συνέπειες που δε θα αργήσουν να κάνουν καταλυτική την παρουσία τους στις εξελίξεις. 

  • Τα φώτα της ράμπας κάποια στιγμή θα σβήσουν. 
  • Τα κονταροκτυπήματα που εξαντλούνται σε επίπεδο διατυπώσεων, κοντολογίς θα εκτονωθούν, σ αυτό που κάποιοι – και όχι άσκοπα – αποκάλεσαν έντιμο συμβιβασμό. 
Και η Ελληνική κοινωνία, μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει αφοσιωθεί στα «θεάματα», αλλά στην προοπτική τους οι κοινωνίες τρέφονται μόνο με άρτο, και δικαιούνται να εξαργυρώσουν τα «θεάματα», σε αξιοπρέπεια μετρήσιμη, θεσμοθετημένη, μη αμφισβητήσιμη και...
απόλυτα χειραφετημένη, στην προσωπική και την εθνική τους καθημερινότητα.

Οι εξελίξεις που μεσολάβησαν, ήταν αναγκαίες, διότι τόνωσαν πραγματικά συναισθήματα αυτού του λαού, και επί της ουσίας αποκάλυψαν  δύο πράγματα:
  • Ότι ο Ευρωπαϊκός Γολιάθ δεν είναι αλώβητος. Και…
  • Ότι τα ελληνόφωνα ανδρείκελα που έφεραν τον τόπο σ αυτή την κατάντια, υπήρξαν, άβουλα, προσκυνημένα, πολλαπλώς εκτεθειμένα σε μηχανισμούς του συμμοριακού καθεστώτος που τους έχουν δεμένους χειροπόδαρα, και λειτούργησαν σε τελευταία ανάλυση στα όρια της Εθνικής προδοσίας, και αυτό δεν πρέπει να συγκαλύπτεται, στο όνομα κανενός αμφιλεγόμενου «πολιτικού πολιτισμού».
Κι αυτό το «κίνημα της αξιοπρέπειας», που ενδεχομένως δεν έχει και πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό του επακριβώς τι αποδέχεται, τι απορρίπτει και ποια όρια δεν είναι διατεθειμένο να επιτρέψει να υπερκεραστούν, για ένα και μόνο πράγμα διψά. Για την απόλυτη δικαίωση.

Είναι καιρός λοιπόν αυτή η κυβέρνηση, να μεταπηδήσει από τη μάχη των συμβολισμών, στη μάχιμη πολιτική στάση, για να μην εκφυλίσει ούτε το περιεχόμενο των συμβολισμών, ούτε τις προσδοκίες που καλλιέργησε, ούτε το καθολικό αίτημα αυτού του λαού, για την απόλυτη ανατροπή του κατοχικού κεκτημένου.

Αν η μάχη λοιπόν συνεχίσει να δίνεται και κυρίως να εξαντλείται στο επίπεδο των πολιτικών διατυπώσεων, τότε είναι βέβαιο πως ο εκφραστικός πλούτος θα ανακαλύψει τη «μαγική διατύπωση» που θα τους κάνει όλους ευτυχισμένους.

Όμως σ αυτή τη μάχη για την απόλυτη ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας, δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα κερδισμένη ΚΑΙ η κατοχική διοίκηση, ΚΑΙ η κατεχόμενη χώρα.

Οτιδήποτε λοιπόν εμφανιστεί ως «έντιμος συμβιβασμός», που θα διευκολύνει και τους δύο να πλασάρονται ως «νικητές», δε θα αποτελεί έντιμο συμβιβασμό αλλά ακόμη μια ταπεινωτική εθνική ήττα.
  • Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να δραπετεύσει από το καναβάτσο του κατηγορούμενου, και ν αναρριχηθεί στο βάθρο του κατηγόρου.
  • Η κυβέρνηση αυτή οφείλει, να μη ζητιανέψει λίγο λασκάρισμα στη θηλιά που έχουν περάσει στο λαιμό της χώρας, αλλά να επιστρέψει έχοντας αποσπάσει από τα δόντια των τεράτων, το σύνολο της εθνικής μας κυριαρχίας, που ούτε τεμαχίζεται, ούτε αποσπάται τμηματικά.
  • Η κυβέρνηση αυτή οφείλει να επιστρέψει όχι με κουρέλια στις αποσκευές της που θα έχουν φροντίσει να της τα συσκευάσουν σε συσκευασία εορταστική, αλλά με μια Ελλάδα ολάκερη, με εθνική κυριαρχία πλήρως ανακτημένη, και με αξιοπρέπεια που δε θα φυλακίζεται πλέον στις συμπληγάδες της κατοχής.
Η κυβέρνηση αυτή οφείλει να τσακίσει άμεσα… τώρα, τα ελληνόφωνα θρασίμια του δωσιλογισμού, που τολμούν να απειλούν πως «δε θα επιτρέψουν να οδηγηθεί η χώρα σε πορεία σύγκρουσης κλπ κλπ κλπ».
  • Ποιοι είναι αυτοί που «δε θα επιτρέψουν»???
  • Με τι μέσα θα τολμήσουν αυτοί να εμποδίσουν???
  • Τι προσέφεραν αυτοί σ αυτή την πατρίδα εκτός από προδοσία και ταπείνωση στην άθλια διαδρομή τους???
Κανένας «έντιμος συμβιβασμός» λοιπόν, δε μπορεί να υπάρξει με τις συμμορίες των εκβιαστών που απειλούν να δολοφονήσουν τη χώρα.

Ο μοναδικός πραγματικά έντιμος συμβιβασμός, είναι να τιμήσετε τις προσδοκίες αυτού του λαού και τη σαφέστατη απαίτησή του:
  • Ταπεινώστε τώρα το Ράιχ…
  • Φέρτε τώρα πίσω την πατρίδα ολόκληρη και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού ατσαλάκωτη.
  • Μετατρέψτε τώρα την Ελλάδα από πρώτο θέμα στην ατζέντα τους, σε πρωταγωνιστή που θα τους αναγκάσει να γίνουν αυτοί πρώτο θέμα στην ατζέντα της Ελλάδας.
Δυο ζητήματα που μπορούν να συμβάλουν σ αυτό, περιγράφονται αναλυτικότερα στο άρθρο που θα βρείτε ΕΔΩ.

Φροντίστε λοιπόν από τώρα, με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο να μάθουν πως θα αντιμετωπιστούν ως δωσίλογοι από την Ελληνική πολιτεία, όλοι όσοι τους υπηρέτησαν μέσα από τις μνημονιακές – κατοχικές πολιτικές, και μη γυρίσετε πίσω αν δε φέρετε την πατρίδα ακέραια και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις στην αξιοπρέπεια της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου