Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ο κρυφός άσος που πιστεύει ότι έχει η Αθήνα

“Ανατροπή” της εξαιρετικά δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική πλευρά από τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά το τέλος της επταμερούς συνάντησης, θα επιχειρήσει να κάνει η ελληνική πλευρά, βγάζοντας έναν τελευταίο άσο από το μανίκι της, όπως τουλάχιστον η ίδια πιστεύει...


Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου υπολογίζει πολύ σε...
νέα παρέμβαση της Ουάσιγκτον και μιλά για “έντιμο συμβιβασμό”, με …εντολή του ίδιου του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ. 

Προσδοκούν ότι αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο 48ωρο, ενόψει της συνάντησης της Δευτέρας, στο Βερολίνο, που θα έχει μαζί της ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Υπενθυμίζεται ότι μια παρέμβαση έγινε μόλις προχθές, ωστόσο, αν και η Αθήνα την ερμηνεύει ως θετική για τα συμφέροντα της, οι Γερμανοί δεν έδειξαν να συμμερίζονται την άποψη της.

Από την άλλη πλευρά, γεγονός αποτελεί ότι στην Αθήνα, το προηγούμενο 15νθήμερο βρέθηκαν, σχεδόν κρυφίως, τρεις αναπληρωτές υπουργοί της αμερικανικής κυβέρνησης, γεγονός το οποίο μόνο ως …συμπτωματικό δεν μπορεί να ερμηνευθεί. Το πιθανότερο είναι ότι και οι τρεις βρίσκονταν σε αποστολή και ενδεχομένως εκεί να εδράζεται η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι στο τέλος μπορεί η παρέμβαση των ΗΠΑ να είναι καταλυτική.

Στην πραγματικότητα, ο άσος που έχει – ή θεωρεί ότι έχει – η Αθήνα είναι ο γεωπολιτικός λόγος ότι η Ουάσιγκτον δεν θα επιτρέψει ποτέ την Ελλάδα να κυλήσει προς την Ρωσία ή την Κίνα, αλλά κυρίως προς την πρώτη. Και ίσως αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και το γεγονός ότι μέσα σε έναν μήνα ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί δύο φορές τη Μόσχα. Προφανώς, για να εντείνει το φόβο του Λευκού Οίκου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου