Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Εμείς νικήσαμε... Αυτοί νίκησαν... Ποιός κερατάς νικήθηκε τελικά???

Μετά από δύο μήνες ασαφειών και δήθεν συζητήσεων, φθάσαμε και πάλι από την αρχή. Η πολιτική εξέλιξη της κυβέρνησης είναι: "Μία τρύπα στο νερό" και όχι "βάλαμε τις διαπραγματεύσεις και πάλι στις ράγες". Η κυβέρνηση και οι δανειστές-εταίροι φτιάχνουν ράγες και το τρένο "Ελλάς" δεν υπάρχει πλέον...
του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
 
Τι άλλαξε σε αυτό το δίμηνο από το να καθυστερούν τις δόσεις οι μεν και να κάνουν λίστες με μεταρρυθμίσεις οι δε. Έχουμε σκάσει από τα ερωτικά ραβασάκια του Γιάνη προς το Γιουρογκρούπ και τις "χυλόπιτες" από τους Ευρωπαίους να πέφτουν σύννεφο. Ξεκίνησε κάποια παραγωγή; Βρήκε δουλειά και όχι 4ωρη απασχόληση κάποιος άνεργος; Πήρε ανάσα κάποια βιοτεχνία; Μπήκε κανένα...
υνί σε κανένα χωράφι; Όχι. Βρισκόμαστε στην εποχή του πώς θα ξαναφτιάξουν την πολιτική διαπραγματευτική γραμμή με τους εταίρους. 
Όλα αυτά που διαδραματίζονται με συναντήσεις και έκτακτα συνέδρια Ευρωπαίων δεν αλλάζουν τίποτε από την χρόνια απόγνωση των Ελλήνων. Μέσα σε δύο μήνες φούσκωσαν περισσότερο οι λογαριασμοί, πολλαπλασιάστηκαν οι προσαυξήσεις των χρεών σε Εφορία και Ταμεία και η κυβέρνηση κάνει πρόβες στον καθρέπτη για το τι θα φορέσει στο κοκτέιλ πάρτι με τον Ολάντ και τη Μέρκελ και ποιο προφίλ θα δείξει στην κάμερα των διεθνών δικτύων όταν θα βγουν από την αίθουσα συσκέψεων για να ξαναδηλώσουν αυτά που δηλώνουν κάθε μέρα στα εθνικά τους δίκτυα.
 
Κουβέντες, κουβέντες, κουβέντες που οδηγούν μαθηματικά στο να μπουν οι ράγες στην αποικία Ελλάδα με μηχανοδηγό και επιβάτες όλους, εκτός από τους ίδιους τους Έλληνες. Είναι δυνατόν να συμφώνησε ο κ. Τσίπρας ότι οι πολιτικές αποφάσεις θα ελέγχονται από το Brussel Group και αυτό να το θεωρεί νίκη; Είναι δυνατόν να έχει παραλάβει ένα χρέος που επιβλήθηκε με το ζόρι από τους προηγούμενους, κι αντί να το αρνηθεί το βάζει στις πλάτες των Ελλήνων; Αυτό έγινε στις Βρυξέλλες. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Συμφώνησε να μην επεμβαίνουν στα δανεικά οι δανειστές και τα αποτελέσματα των αποφάσεων θα τα χρεώνεται ο κύριος Τσίπρας. Αλλά δεν τα πληρώνει από την τσέπη του ο κ. Τσίπρας ούτε τα δανεικά, ούτε τα μεταρρυθμιστικά του. Θα φθάσουμε στο σημείο να πληρώνουμε δύο ταμεία ως φορολογούμενοι: 
 
Το πρώτο Ταμείο θα είναι οι δόσεις του Μνημονιακού Δανείου και το δεύτερο Ταμείο τα μεταρρυθμιστικά - ανθρωπιστικά πειράματα της κυβέρνησης. Από την στιγμή που η κυρία Βαλαβάνη υπογράφει ότι θα πουλάει η κυβέρνηση Ελληνικό Πλούτο για να συμπληρώνει τα Ταμεία των ασφαλισμένων, τότε γιατί οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν το Ταμείο; Τα λεφτά των φορολογούμενων πού θα πηγαίνουν; 
Ακόμη μία απόδειξη ότι όχι μόνο δεν πάμε καλά αλλά είναι σχεδιασμένο να μην πάμε καλά, είναι ότι ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων μέχρι κεραίας αλλά δανεικά έχουμε να πάρουμε από τον Αύγουστο από τους δανειστές. Πού τα βρίσκει τα λεφτά το κράτος να πληρώνει τους υπέρογκους τόκους και το κεφάλαιο του Brussel Group και του ΔΝΤ; Από τους φόρους των Ελλήνων. 
 
Ο λαός πληρώνει συνεχώς τις εγκληματικές αμαρτίες των τεσσάρων μνημονικών κυβερνήσεων και τώρα θα πρέπει να ετοιμάζεται να πληρώσει και τις μεταρρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης. Με τι ανταποδοτικό για τους Έλληνες; Κανένα. Τίποτε. Μηδέν. Χαμογελάει ο κ. Τσίπρας στην κάμερα όταν δίπλα του η κ. Μέρκελ δηλώνει "ούτε ευρώ πριν την αξιολόγηση;". Αντί να της απαντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός "ούτε ευρώ στα δάνειά σας γιατί είναι παράνομα και καταπάτησαν την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε" κάθεται και χαίρεται. Γιατί χαίρεσαι, πρωθυπουργέ; Οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρέδωσαν την οικονομική πολιτική μέσω δανείων στους αποικιοκράτες κι εσύ έδωσες και τις πολιτικές αποφάσεις να τις παίρνουν μέσω έγκρισης οι αποικιοκράτες. Γιατί χαίρεσαι; Τελικά, κατάλαβες ότι μετά την συνάντηση με τους 7 εταίρους δεν είσαι εσύ πρωθυπουργός αλλά ο Γιούνκερ; Διότι αυτός είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Βρυξελλών και όχι εσύ. 
 
Εκτός αν ο άσος στο μανίκι που κάνει τον κ. Τσίπρα να νιώθει σίγουρος για την πολιτική του σταθερότητα, είναι η παρουσία του κ. Βαρουφάκη το Σαββατοκύριακο στο Συνέδριο του Brussel Group για το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ. Αν βγάλει λαγό από το καπελάκι της η κυβέρνηση φέρνοντας όλα τα "καλά παιδιά" που είναι χορηγοί των πολιτικών μαριονετών του πλανήτη με "πακέτα ανάπτυξης και επενδύσεων" τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο μαύρα απ' ό,τι φαίνονται. Θα βάλετε τον ελληνικό λαό να πληρώνει δάνεια για τους τοκογλύφους της Ε.Ε, την πολιτική διαχείριση να την έχει η Ε.Ε (βάζοντας τους Έλληνες να ψηφίζουν άνευ λόγου) και μέσα στην χώρα να αλωνίζουν επενδυτές εις το όνομα της "Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης, Αλληλεγγύης". Έχουν γίνει και αλλού αυτά τα περιβόητα τρία "Α". Δεν ήταν καθόλου ανωτέρας ποιότητας αλλά πλήρους παράδοσης χωρών στους χορηγούς χρηματοδότες των Κοσμοκρατόρων. 
 
Αν θεωρεί νίκη την τελευταία συμφωνία ο πρωθυπουργός και όχι ολοκληρωτική ήττα απέναντι στους αποικιοκράτες, τότε είναι σαφές ότι πραγματικά η κα Μέρκελ την Δευτέρα στο Βερολίνο θα τον δεχθεί για να του "χαράξει δυο φωνήεντα" και όχι για να συζητήσει μαζί του. "Σκάσε και κολύμπα" θα είναι η εντολή και το πρόβλημα είναι ότι οι Έλληνες είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να το βουλώνουν, να κολυμπάνε σε βραχώδη έρημο περιμένοντας τα Σχέδια Μάρσαλ να τους βουτήξουν το κεφάλι στην άμμο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου