Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Για να δούμε τι έγινε στην αγκαλίτσα των πέντε που έγιναν επτά (Βίντεο)...

Ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής επί της αρχής και στο σύνολό του από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που έχει στόχο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία μέσω της είσπραξης των «μνημονιακών» και άλλων χαρατσιών...


Το Ποτάμι ψήφισε παρών μιλώντας για προχειρότητα των ρυθμίσεων. Η Χρυσή Αυγή, ενώ στις Επιτροπές και στην διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, είχε...
ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου τελικά την τελευταία στιγμή, ψήφισε παρών. 

Το ΚΚΕ δήλωσε ξεκάθαρα ότι καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο ενώ καταψήφισε και τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία για τέσσερα άρθρα (16, 17, 21 και 24) που ζήτησε η ΝΔ περισσότερο για λόγους εντυπώσεων. Το ΚΚΕ ψήφισε παρών για τα τρία πρώτα και κατά για το 24.

Οπως ανέδειξαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, πρόκειται για νομοθετική ρύθμιση καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Η κυβέρνηση με αυτό επιδιώκει να εισπράξει στο ακέραιο από τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά όλα τα χρέη που τους φόρτωσαν οι μνημονιακοί και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. Νομιμοποιεί, δηλαδή, πλήρως όλα τα αβάσταχτα χαράτσια, τη φοροεπιδρομή, που επιβλήθηκαν σε βάρος του λαού από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, που σε συνδυασμό με την πολιτική δραστικής μείωσης μισθών, συντάξεων, γενικότερα του λαϊκού εισοδήματος, τον έχουν «στεγνώσει».

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου από την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μάλιστα απουσίαζε στην πρώτη ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών κατά την ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η ΝΔ, ενώ εμφανίστηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας στην δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου με τους απόντες βουλευτές.

Η απουσία της δεν πέρασε απαρατήρητη κάτι που σχολίασε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος λέγοντας: «Δε σας παραξενεύει κυρίες και κύριοι βουλευτές η επιδεικτική απουσία της Προέδρου της Βουλής; Της καθηλωμένης στην έδρα του Προέδρου σε όλες τις προηγούμενες συζητήσεις; Γιατί δεν εμφανίστηκε σήμερα; Σήμερα είναι η ημέρα των αντιπροέδρων. Γιατί έγινε ξαφνικά η ημέρα των αντιπροέδρων σήμερα; Γιατί δεν ήρθε; Για να εκδηλώσει τη διαφωνία της σε σχέση με το κατεπείγον; Για να διαφωνήσει σε σχέση με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου