Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Επαναδιαπραγμάτευση ή ένα γεωπολιτικό παιχνίδι σικέ με πρωταγωνιστή το ΣΥΡΙΖΑ και θύμα την Ελλάδα???

Αυτό το δίλημμα δεν είναι εκφραστικό, και την αμείλικτη απάντηση θα την δώσει κοντολογίς η ίδια η ιστορία. Σημασία έχει όμως, αυτή η χώρα κι αυτός ο λαός, από ποια ακριβώς ιστορική θέση θα κληθούν να το υποδεχτούν, και ποιόν ακριβώς ρόλο θα κληθούν να παίξουν στην επόμενη σελίδα της ιστορίας...


Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι επαναδιαπραγματεύεται. Όμως όλα δείχνουν πως στα κεφάλια των πολιτικών του στελεχών, δεν είναι διόλου αποσαφηνισμένα δυο βασικά ζητήματα… 
Πρώτον: Με ποιούς επαναδιαπραγματεύεται. 
Και δεύτερον: Τι ακριβώς παζαρεύει.

  • Το βολικό στην επικοινωνιακή διαχείριση, είναι να ταμπουρώνεσαι πίσω από ψευδεπίγραφο μιας υποτιθέμενης εντολής την οποία πήρες από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές.
  • Το πολιτικά ανέντιμο, είναι να ευνουχίζεις αυτή την εντολή στη λογική της «δημιουργικής ασάφειας» στην οποία πελαγοδρομεί η πολιτική σου.
  • Το πραγματικά επικίνδυνο όμως, είναι να ενσωματώνεσαι εκφυλίζοντας το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της εντολής, στην περιδίνηση πειραματικών σχεδιασμών, προκειμένου να θριαμβεύσει το απατηλό σου ιδεολόγημα περί «μιας άλλης Ευρώπης», και στο όνομα αυτής της προσδοκίας να τινάζεις στον αέρα την ίδια τη βιωσιμότητα της πατρίδας σου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναπαύτηκε στη δυναμική των συμβολισμών, αλλά απέτυχε (ή δεν τόλμησε) να τους αντιστοιχίσει με την πεμπτουσία ξεκάθαρων πολιτικών στόχων. Οι συμβολισμοί όμως όσο και η δυναμική τους, έχουν την αξία τους μονάχα αν...
υπηρετούν την προώθηση συγκεκριμένης και απόλυτα στοχευμένης επιδίωξης. Διότι σε διαφορετική περίπτωση…

  • Απαξιώνονται ανεπανόρθωτα οι συμβολισμοί…
  • Ταπεινώνονται παραδειγματικά οι πρωταγωνιστές και εμπνευστές τους…
  • Τσαλακώνεται ανεπανόρθωτα το κύρος και η υπόσταση της χώρας σε τελευταία ανάλυση.
Η εντολή λοιπόν που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, και η οποία διαδηλώθηκε έστω και με σχετικά ασαφή τρόπο τις μέρες που ακολούθησαν, ήταν να διαπραγματευτεί κρατώντας ψηλά τη σημαία της εθνικής αξιοπρέπειας, και δεν ήταν να παζαρέψει αναγνωρίζοντας και νομιμοποιώντας την υποτέλεια της χώρας.

Στη βάση λοιπόν αυτής της εντολής, αυτό που όφειλε να κάνει (και δυστυχώς δεν έκανε) ήταν να συνειδητοποιήσει πως το ιδεολόγημα περί «μιας άλλης Ευρώπης» κατέρρευσε παταγωδώς, και να δηλώσει σαφέστατα στην Ελληνική κοινωνία πως με τη μαφία και τις συμμορίες των εκβιαστών δε διαπραγματεύεσαι. Ή τους αντιμετωπίζεις απενοχοποιώντας τις λογικές της ρήξης ή υποτάσσεσαι.

Αντί γι αυτό προτίμησε να ενσωματωθεί στον πειραματισμό «της άλλης Ευρώπης», νομίζοντας πως κέρδισε χρόνο για τη δική του πολιτική και άλλη προετοιμασία. Επικίνδυνη και ολέθρια ψευδαίσθηση.

Αυτός που πραγματικά κέρδισε χρόνο, ήταν οι συμμορίες των αδίστακτων εκβιαστών. Κέρδισαν που το χρόνο που ήθελαν για να κλιμακώσουν τις απειλές και την πολυεπίπεδη ασφυξία στη χώρα.

Θα μπορούσε να γίνει αλλιώς???
Η απάντηση είναι σαφής. Όχι δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού το μοναδικό σαφές μέσα στη δημιουργική ασάφειά τους, ήταν πως τα κλειδιά και τα εργαλεία στραγγαλισμού της χώρας, παρέμεναν στα χέρια των συμμοριών, για να τα χρησιμοποιούν και να εκβιάζουν με όποιο τρόπο θελήσουν.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζεται και από το εσωτερικό μέτωπο, προκειμένου να υποκύψει και να τραπεί σε άτακτη υποχώρηση. Ενώ την ίδια στιγμή, δικοί ου πεμπτοφαλαγγίτες υπονομεύουν ανοικτά και απροκάλυπτα, ακόμη και τα ελάχιστα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που του έχουν απομείνει. Η προσπάθεια όλων αυτών να πάρουν θέση για το σκηνικό της επόμενης μέρας εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της προσωπικής τους πολιτικής διαδρομής σε μια Ελλάδα που δε γνωρίζει πια που πατά και που βρίσκεται, είναι εμφανής.

Οι όποιες υγιείς δυνάμεις μπορεί να έχουν παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν αυτή τη στιγμή και χωρίς την παραμικρή ολιγωρία να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Στη βάση αυτών των αποφάσεων οφείλουν…

  • Να συνειδητοποιήσουν, ότι η μάχη αυτή της υποτιθέμενης επαναδιαπραγμάτευσης έχει οριστικά χαθεί. Οι πάνοπλες και οι έχουσες τα κλειδιά συμμορίες, δε θα επιτρέψουν καμία επιτυχία στο αποκαλούμενο «Ελληνικό πείραμα». Θα το τσακίσουν ολοκληρωτικά γιατί η κυβέρνηση με τους χειρισμούς της τους αναγνώρισε το προνόμιο να παίξουν στο δικό τους γήπεδο, με τους δικούς τους όρους.
  • Να απαιτήσουν, την άμεση απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από τον επικίνδυνο πειραματισμό της «άλλης Ευρώπης», και να δρομολογηθεί άμεσα η καθολική και γενικευμένη ρήξη με τη συμμορία των εκβιαστών σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο.
  • Να ενεργοποιήσουν από κοινού με τις υπόλοιπες υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, τη στοχευμένη λαϊκή κινητοποίηση – επαγρύπνηση που να ακυρώσει στην πράξη τα βρώμικα σχέδια των εκβιαστών και των ντόπιων ανδρεικέλων τους, και να στηρίξει αποφασιστικά τη ρήξη μέχρι το τέλος.
Είναι φανερό πως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Κάθε ολιγωρία θα αποβαίνει εκ των πραγμάτων κρίσιμη. Αλλά και η οποιαδήποτε συνέχιση αυτής της ερμαφρόδιτης πολιτικής συμπεριφοράς, θα ταπεινώσει ολοκληρωτικά το ΣΥΡΙΖΑ… Θα χρεοκοπήσει την έννοια του αριστερού λόγου στη συνείδηση της κοινωνίας… Θα καθηλώσει τη χώρα σε απόλυτη και ταπεινωτική υποτέλεια…

Και επειδή όλα τα παραπάνω, είναι απλά θέμα ελαχίστου χρόνου να επιβεβαιωθούν συνολικά, θα καταστήσουν το ΣΥΡΙΖΑ από φορέα μιας απατηλής και ψευδεπίγραφης ελπίδας, σε πρωταγωνιστή μιας πρωτοφανούς εθνικής τραγωδίας, που δε θα ταυτίζεται απλά, αλλά θα συνιστά εκ των πραγμάτων και μια κορυφαία εθνική προδοσία.

Οι τυχάρπαστοι γυρολόγοι που επιχειρούν να στηρίξουν στην κοινωνία, τις ολέθριες κυβερνητικές επιλογές και χειρισμούς, την επόμενη μέρα θα βρουν κάτι άλλο να γαντζωθούν και να υπερθεματίσουν. Τέτοιοι ήταν πάντα… Έτσι λειτουργούσαν πάντα… Γι αυτό και δε διστάζουν να πρωταγωνιστούν σε λογικές εκφασισμού της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτούς θα ακούσετε??? Σε αυτούς θα υποταχθείτε??? Αυτούς θεωρείται αυθεντικούς εκφραστές της εντολής που σας ανέθεσε ο Ελληνικός λαός???  Όπερ έδει δείξαι…

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να κυλά αντίστροφα. Όχι για σας μόνο αλλά πρωτίστως για την πατρίδα.


Σχετικά μας άρθρα...

Ευρω-πέος πολιτικός και «συντροφικοί» πεμπτοφαλαγγίτες

Τσακίστε τους τους τα σχέδια πριν τσακίσουν την πατρίδα

ΣΥΡΙΖΑ - Στον κατήφορο της αυτογελοιποίησης ή σε διατεταγμένη υπηρεσία???

Στον απόλυτο εκφασισμό οδηγείται η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ - Ιδιότυπος εμφύλιος προ των πυλών

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου