Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αυτοκτονική ηλιθιότης στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η υπόθεση Ξηρού

Το να αποφασίζεις να έρθεις σε ρήξη με τους Αμερικανούς, εξ αιτίας της δολοφονικής πολιτικής τους στον πλανήτη, και να επιδιώκεις για τη χώρα σου ένα διαφορετικό status στις διεθνείς της σχέσεις απαλλαγμένο από τα δεσμά της υποτέλειας και της εξάρτησης, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση σου από τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, είναι όχι μονάχα θεμιτό αλλά και επιβεβλημένο...

Image

Το να επιλέγεις όμως, να παραμένει η χώρα σου προσδεδεμένη σ αυτό το επικίνδυνο άρμα, και την ίδια στιγμή να δρομολογείς φτηνές ιδεοληπτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες σε καθιστούν μαύρο πρόβατο σε μια φυλακή από την οποία δε σκέφτεσαι να αποδράσεις, αυτό συνιστά τραγωδία. Και δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση καρκινοβατώντας κάπου ανάμεσα στη φτηνή ιδεοληψία,στον...

καιροσκοπισμό αλλά και τη διατήρηση του καθεστώτος της καθολικής εθνικής υποτέλειας, το έκανε και αυτό αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει πραγματικά το να είσαι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ αλεύρι.



Οι αμερικανοί είναι έξαλλοι με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού κι εμείς τους μιλάμε για τους τζιχαντιστές. Είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει κατανοητό το μέγα λάθος που έκαναν ανοίγοντας ένα θέμα που δεν υπήρχε κανένας λόγος να ανοίξει. Ειδικά όταν υπάρχουν ήδη τόσα“θερμά μέτωπα” ανοιχτά.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές “ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Κέρι πράγματι τηλεφώνησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τον Σ. Ξηρό. Ο πρωθυπουργός του εξήγησε το νόμο, ότι δεν αφορά τον Σ. Ξηρό, και ότι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα, προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών. Και του εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να την αντιμετωπίσουν”! Δεν νομίζουμε ότι ο κ.Κέρι ,όπως και κάθε αμερικανός μπορούν να δουν με κατανόηση την θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, αν πράγματι εκφράστηκε όπως περιγράφουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου