Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τέλος η συμφωνία γέφυρα - Ανέφικτος ο έντιμος συμβιβασμός

Η συμφωνία γέφυρα άλλαξε σε γέφυρα χωρίς συμφωνία. Η "ελπίδα" τελικά δεν ανέτειλε ποτέ, και η "ανάσα αξιοπρέπειας" γίνεται θηλιά στο λαιμό μιας κοινωνίας που εξαπατήθηκε μέσα σε αυταπάτες και παραπλανητικά ψευδολογήματα...

Τέλος η συμφωνία γέφυρα - Ανέφικτος ο έντιμος συμβιβασμός - Τώρα διαπραγματεύσεις για το μεσοπρόθεσμο - Αγκάθι το νέο δάνειο 20 έως 40 δισ.


Η στρατηγική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις διαφοροποιήθηκε και πλέον το βάρος μετατίθεται εξ' ολοκλήρου στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ακυρώνοντας ουσιαστικά την ενδιάμεση φάση της συμφωνίας γέφυρας ως το τέλος Ιουνίου.

Η αλλαγή συντελέστηκε, σύμφωνα με αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, όταν το Μαξίμου συνειδητοποίησε ότι πλέον δεν είναι δυνατός ένας έντιμος συμβιβασμός και...
οι πιστωτές ήθελαν πάση θυσία να γονατίσουν τη νέα κυβέρνηση οδηγώντας τη σε συμβιβασμούς που δεν θα ήταν εύκολα αποδεκτοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε ένα μέρος της κοινωνίας.

Όταν πλέον το Μαξίμου δεν είχε καμία αμφιβολία πως παρά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και τις συμφωνίες σε πολιτικό επίπεδο, πως οι πιστωτές επιμένουν να σπάσουν τις «κόκκινες» γραμμές, άλλαξε στρατηγική και ακολουθώντας μία παρελκυστική τακτική και επιχείρησε να κερδίσει χρόνο ώστε να ετοιμαστεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου