Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο πόλεμος στην Υεμένη γίνεται για λογαριασμό των καρτέλ πετρελαίου των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη στρατιωτική δράση της Σαουδικής Αραβίας κατά της Υεμένης, επειδή η λειτουργία είναι για λογαριασμό των αμερικανικών εταιρειών πετρελαίου, σύμφωνα με διάσημο γεωπολιτικό σχολιαστή...


Η Υεμένη υπήρξε πάντα ένα είδος χαλάκι σε αυτήν την περιοχή. Οι άνθρωποι στη χώρα αυτή έχουν άσχημη εκμετάλλευση από  τα γειτονικά κράτη, θα πει ο σχολιαστής και συγγραφέας Dean Henderson.

Θα επισημάνει ότι την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, υποστήριξε τις... αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Υεμένης. Ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ, εξήρε τη Σαουδική Μοναρχία για την πλήρους κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε στην Υεμένη κατά του κινήματος των Χούτις.

Ο Χέντερσον εξήγησε, επίσης, ότι για άλλους λόγους ο Κέρι ευνοεί την εκστρατεία των σαουδαραβικών βομβαρδισμών.

 «Οι Χούτις είναι εχθροί της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και πρέπει να θυμόμαστε ότι οι Σαουδάραβες, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι Ισραηλινοί βρίσκονται όλοι πίσω από την Αλ Κάιντα, αυτοί έχουν δημιουργήσει την Αλ Κάιντα», είπε.

‘Έτσι μειώνοντας τη δύναμη των Χούτις, συνθλίβουν τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι και κουρασμένοι  από την εκμετάλλευση των βασιλιάδων του πετρελαίου», σημείωσε ο αναλυτής.

Ο Χέντερσον είπε- συνεχίζει η Πρες ΤV του Ιράν- ότι οι εχθροί της Υεμένης ενισχύουν την  οργάνωση  της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, η οποία οργάνωση είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να κρατήσουν την Υεμένη γονατισμένη, να κρατήσουν τους ανθρώπους υποανάπτυκτους, διαιρούμενους και να μην γίνει μια ανεπτυγμένη χώρα.

Ο Χέντερσον περιγράφει την όλη κατάσταση, ως άλλη μια περίπτωση νέο-αποικιακής επέμβασης της Δύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου