Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο UCK επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στα Σκόπια και πήρε ομήρους

Περίπου 40 ένοπλοι άνδρες με στρατιωτικές στολές του τ. Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UÇK) πήραν ομήρους αρκετούς αστυνομικούς την τελευταία νύχτα στο βορρά των Σκοπίων όπως μεταφέρουν οι αστυνομικές αρχές της χώρας...

Македонски албанци


Η ένοπλη ομάδα αποσύρθηκε από τον αστυνομικό σταθμό κοντά στα σύνορα Σκοπίων και Κοσυφοπεδίου στο πέρας κάποιων ωρών. Εκφραζόμενοι στα αλβανικά οι ένοπλοι είπαν στους ομήρους τους:...
«Θα έχουμε ένα αλβανικό κράτος «. «Αυτό το πρωί οι θεσμοί του κράτους στοχοποιήθηκαν από μια τρομοκρατική ενέργεια » δήλωσε υπάλληλος του Υπ.Εσωτερικών των Σκοπίων ο Ivo Kotevski. 


Το επεισόδιο αυτό θυμίζει το 2001,όταν οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονταν στα ΒΔ της χώρας με εξεγερμένους που ζητούσαν περισσότερα δικαιώματα για την αλβανική μειονότητα.οι συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Οχρίδα είχαν θέσει τέλος στις μάχες το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς.

Οι αντάρτες είχαν καταθέσει τα όπλα με αντάλλαγμα δικαιώματα πιο σηματικά και μια αντιπροσώπευση για την αλβανική μειονότητα που ισοδυναμεί με το 30% στα 2 εκατομύρια των σκοπιανών πολιτών. (Reuters boursorama 21/04/2015) Νωρίτερα αυτόν τον μήνα οι σέρβοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν τον αλβανό πρωθυπουργό Edi Rama «για υποκίνηση αποσταθεροποίησης» και ότι «χτυπά τα τύμπανα του πολέμου «, καθώς διαβεβαίωνε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο είναι αναπόφευκτη. 

Η ιδέα της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», που ενσωματώνει περιοχές των Σκοπίων,Σερβίας,Μοντενέγκρο και Ελλάδας ήταν ένας φόβος διαρκείας για πολλές χώρες των Βαλκανίων παρά το γεγονός ότι αλβανοί αξιωματούχοι αρνούνται πεισματικά ότι έχουν τέτοια σχέδια. (sputniknews) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου