Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αρνητική εξέλιξη - Οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλέον ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία

Οι τζιχαντιστές του Στρατού Αλ Φατίχ ελέγχουν πλέον πλήρως την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία καταλαμβάνοντας και την τελευταία πόλη που έμενε ακόμα υπό κυβερνητικό έλεγχο, την Αριά (Ariha)...

Η Αλ Κάιντα ελέγχει ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία

Ο Στρατός Αλ Φατίχ είναι μια συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων με μεγαλύτερη δύναμη την Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα και σημαντική συνιστώσα τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), τους κάποτε αποκαλούμενους και...

«μετριοπαθείς» ισλαμιστές που εξόπλιζε η Γαλλία το ανόητου Ολάντ και οι ΗΠΑ. Αυτοί οι «μετριοπαθείς» τώρα είναι σύμμαχοι με την Αλ Κάιντα.

Η κατάληψη της πόλης Αριά από τους τζιχαντιστές αποτελεί μεγάλο πλήγμα στο ηθικό των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Άσαντ που έχουν ορκιστεί να νικήσουν τους σουνίτες τρομοκράτες οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, το Κάταρ και την Τουρκία για να ρίξουν τον Άσαντ.

Μια πηγή από τους επαναστάτες επιβεβαίωσε ότι ο πόλεμος διεξαγόταν στους δρόμους της Αριά. «Υπάρχουν πολλά πτώματα στους δρόμους», είπε, προσθέτοντας ότι οι ισλαμιστές έψαχναν τη πόλη για στρατιώτες του Άσαντ. Πολλοί από τους αμάχους έχουν κρυφτεί σε καταφύγια.
Η Αριά, που κάποτε είχε 80.000 κατοίκους, βρίσκεται σε στρατηγική θέση, στην κύρια αρτηρία εφοδιασμού του στρατού που ενώνει τις περιοχές Ιντλίμπ και Λατάκεια.

Στο βίντεο που ακολουθεί, τζιχαντιστές που κατέλαβαν την Αριά δείχνουν στην κάμερα νεκρό μαχητή της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που πολεμούσε στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων:


Δείτε και βίντεο μέσα από την πόλη, από τον δημοσιογράφο Χαντί Αλ Αμπντουλάχ (Hadi Al Abdullah):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου