Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πόσα ήξερε ο Σημίτης για τα εξοπλιστικά ατοπήματα του Άκη; Ο Κων/νος Φράγκος αποκαλύπτει

Δεν είχα, ειλικρινά, την πρόθεση ν' αναμειχθώ στα της δίκης του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου. Τις θέσεις μου για την προσωπικότητα και τα έργα του τα εξέθεσα λεπτομερώς... 

Image

του Κων/νου Φράγκου

Απλά υπενθυμίζω ότι επιχείρησα ν' αποδείξω, με τεκμήρια, ότι ένας από τους βασικούς λόγους που ο τ. ΥΕΘΑ παρεξετράπη είναι γιατί έλειπε, παντελώς ο έλεγχος του τότε Πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη. Ο κ. Σημίτης, όμως, έβλεπε την κραιπάλη, εγνώριζε τα πάντα αλλά ουδόλως συνεκινείτο.


Η πεποίθηση αυτή, η βεβαιότητα, δεν είναι ανακάλυψη δική μου. Είναι γενική αντίληψη. Ο τ. Πρωθυπουργός, όχι μόνο γνώριζε τα πάντα τα τεκταινόμενα (και επί Τσοχατζόπουλου και επί Παπαντωνίου) αλλά...
έκανε τα στραβά μάτια ενθαρρύνοντας την λεηλασία της Άμυνας, Του αρκούσε που κατείχε τον Πρωθυπουργικό θώκο. 

Η έκπληξη 
Αν γνωρίζα τι έκανε ο Άκης
στο ΥΕΘΑ θα τον είχα απολύσει… 
κ. Σημίτης (Στην κατάθεσή του στο Εφετείο)

Αυτά δήλωσε  ο τ Πρωθυπουργός προκαλέσας τους σαρκαστικούς γέλωτες του ακροατηρίου.
Οι μόνοι που φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκαν, περιέργως, ήταν ο Τσοχατζόπουλος και οι συνήγοροί του οι οποίοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι, χωρίς "πυρομαχικά", για να διαψεύσουν τον μάρτυρα. Και ήταν τόσο εύκολο… Τότε, γιατί τον κάλεσαν, επιμόνως, για να ευτελίζει τον πελάτη τους;
Πριν όμως οδηγήσω την γραφίδα μου στα δικά μου ντοκουμέντα με τα οποία θ' αποδείξω ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε τα πάντα, θα δώσω τον λόγο σε διαπρεπείς πέννες.

Ο αγνοών τα πάντα Ηγέτης
Κανένας δεν είναι περισσότερο ακίνδυνος
από εκείνον που η φιλοδοξία του είναι
να γεμίσει τη κοιλιά του
Γάλβας, (Ρωμαίος Αυτοκράτωρ, 68-69 μ.Χ.)

Είναι γνωστός ο τρόπος και οι μεθοδεύσεις που ο κ. Σημίτης κέρδισε την διαδοχή του, Α. Παπανδρέου.

Ο Άκης και η φατρία του αιφνιδιάστηκαν γιατί ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ουδέποτε ο τ. ΥΕΘΑ αναγνώρισε την ήττα του και καιροφυλακτούσε να βρει ευκαιρία ν' ανατρέψει τον κ. Σημίτη. Ο τελευταίος ζούσε υπό το κράτος του ζόφου και του τρόμου φοβούμενος την ανατροπή. Αυτά είναι γνωστά και δεν κομίζω γλαύκα. 
Γι' αυτό προτίμησε, γνωρίζοντας πλήρως το χούι και το ακόρεστο του Άκη περί το χρήμα να εφαρμόσει την αρχή του Γάλβα για τον επικίνδυνο Υπουργό του. Του ανέθεσε το Υπουργείο Άμυνας, με υψηλό πάντοτε ΠΥ, αλλά επιπλέον, τον πριμοδότησε (μαζί με τον Παπαντωνίου) με 34 δις € για να «εξοπλίσει» τη Χώρα κατά βούληση. Ότι επέλεγε ο Άκης, ο Σημίτης φρόντιζε να πάρει, στο άψε - σβήσε την έγκριση του ΚΥΣΕΑ (που ορθώς είχε επονομασθεί πλυντήριο των αποφάσεων του ΥΕΘΑ).

Ας δούμε όμως διάφορες εκτιμήσεις από αξιόπιστες πέννες, όπως προανέφερα.
Τι είπαν γι' αυτόν, τον κ. Κ.Σ. 
• Το Alter ego, ο Μέγας Μυστικός Σύμβουλος του κ. Θόδωρος Τσουκάτος (Συνέντευξη στοπεριοδικό Crush, Μάρτιος 2011) Ήταν φοβικός, στρουθοκάμηλος. Επηρεαζόταν από τα τηλεφωνήματα των βαρόνων, των καναλαρχών, από τα δημοσιεύματα (σ.σ. μόνο τα κραυγαλέα δημοσιεύματα, για τις ληστείες στα εξοπλιστικά δεν διάβαζε, φαίνεται). 

• Η συμμαχία του κ. Σημίτη με τους βαρόνους των ΜΜΕ (Σ.Σ. αρκετοί των οποίων ήσαν πίσω από εξοπλισμούς) στηρίχθηκε σε μία απλή συναλλαγή. Προσέφερε χρυσοφόρες συμβάσεις και έπαιρνε ως αντάλλαγμα αμέριστη πολιτική στήριξη. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι στις ημέρες του η διαπλοκή γιγαντώθηκε. Δικαίως απέσπασε τον τίτλο του μέγα Μαγίστρου της Διαπλοκής.
Στ. Λυγερός, Καθημερινή 18/04/05

• Αν ονομάσθηκε το 1989 βρώμικο, και όντως έτσι ήταν, αυτό που ακολούθησε επί Σημίτη ήταν ένας χορός των καταραμένων μπροστά στους οποίους το σκάνδαλο Κοσκωτά υπήρξε πταίσμα… Ακολούθησε η διαπλοκή, ένας Αρχιερέας τους, χίλια - μύρια τα άγη της,. Οι δυνατοί της λαμογιάς, τα τσιράκια τους, οι νταβατζήδες, οι αεριτζήδες έγιναν κράτος εν κράτει.
Στάθης Σταυρόπουλος – Ελευθεροτυπία 24/11/2004

• Υπό το βάρος της κρίσης των Υμίων, ο κ. Σημίτης θα εγκρίνει μακροχρόνιο πρόγραμμα εξοπλισμών, θα γίνει ο ίδιος, άθελά του (;) συμμέτοχος σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λεηλασίας του Δημοσίου…
Αντώνης Καρακούσης - Μετέωρη Χώρα

• Ο κ. Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι η διαφθορά έχει γίνει τρόπος ζωής, τα διαπλεκόμουνα συμφέροντα τον περισφίγγουν. Ο ίδιος έχει πολλές ευθύνες γιατί έχει μοιράσει την εξουσία σε βαρόνους και βαρονέσες για ν' αποστασιοποιηθεί από τα προβλήματα. Δεν τολμά να επέμβει γιατί σέβεται τις ισορροπίες…
Α. Στάγκος Ο Ταχυδρόμος 17/06/00

• Δεν πολέμησε ο Σημίτης την συμμορία των ξεσαλωμένων μιζαδόρων που είχαν στήσει πάρτυ στο ΥΕΘΑ… (Τάσος Παππάς, ΕΤΕ 17/11/12)

Η δική μου, προσωπική, μαρτυρία
Το 2008 εξέδωσα το βιβλίο μου "Αμύνεσθαι περί…πάρτης" (εκδόσεις Γκοβόστη) όπου περιγράφω (με διευθύνσεις - ονόματα- ποσά) όλο το τσιμπούσι στους εξοπλισμούς της 8 ετίας Σημίτη. (Δεν το διαφημίζω, έχει ήδη εξαντληθεί η Τρίτη έκδοση) Έγινε σάλος. Οι …Ηρωδιάδες όχι μόνο εμαίνοντο αλλά άρχισαν απειλές, ύβρεις, λοιδορίες. Οι λωποδύτες αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχαν νομικά ερείσματα να μου κάνουν αγωγή , εξάντλησαν κάθε μέσο (ήταν ακόμη παντοδύναμοι στον Τύπο) να θαφτεί το βιβλίο. Δεν το σχολίαζε κανείς, δεν έγραφαν ούτε μια αράδα. Ενώ έβλεπες μακρόσυρτες κριτικές για βιβλία τύπου "Τα ζουμερά οπίσθια των θηλυκών Βορείων Προαστίων" ή " Οι κυρίες με τα ψηλά τακούνια της Μυκόνου", για ένα τόσο αποκαλυπτικό βιβλίο ουδέν. Διαβήματα μου σε διευθυντικά στελέχη έπεσαν στο κενό. 

Ανέφερα τα περί Σημίτη σε δύο υποκεφάλαια. Το πρώτο, 8σέλιδο, με τίτλο "ο κ. Κώστας Σημίτης - Ο Μέγας Υπεύθυνος (Σ 112) και το δεύτερο (Σ 121) "Ένα απρόοπτο περιστατικό - Μια ομολογία (Ο κ. Σημίτης γνώριζε τα πάντα…). Σας παραθέτω το δεύτερο, ακριβώς ως έχει, αφού αναφέρω ότι το 1998, όταν το όργιο Άκη βρισκόταν στην κορύφωση του, ο κ. Σημίτης (που δεν γνώριζε τίποτα) είχε ζητήσει από τον Υπουργό του, τρεις φορές, να αντικαταστήσει τον κ .Ι. Σμπώκο αλλά ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος τον «έγραψε», όπου δει (ΒΗΜΑ 16/04/00). Ουδέν διαψεύσθηκε…

Μια ημέρα μου τηλεφώνησε ο καλός μου φίλος και συμπατριώτης, Υφυπουργός ΕργασίαςΡοβέρτος Σπυρόπουλος, και με κάλεσε για καφέ. Πήγα… Στην κουβέντα μου έφερε, με τρόπο, τα της δημοσιογραφικής μου δράσης. Μου είπε, "Κώστα τι γίνεται; Εσύ βαράς το ΥΕΘΑ πιο επιθετικά από τους Νεοδημοκράτες". Του απάντησα ότι ελέγχω τους κλέφτες και πρόσθεσα: Ροβέρτο, είσαι άνθρωπος νοήμων και σώφρων, λες να έχω παλαβώσει; Κριτικάρω γιατί έχει εξαντληθεί η υπομονή μου. Εκεί επάνω, στη Γ.Δ.Ε., στου Παπάγου, γίνεται μεγάλο φαγοπότι. Δεν θα μας πείραζε τόσο αν τρώγανε κι αγοράζανε το σωστό υλικό. Μασάνε κι αγοράζουν σαπάκια, ακατάλληλα υλικά. Τι με νοιάζει αν οι Νεοδημοκράτες είναι ηλίθιοι ή συμπράττοντες…" Από κοντά του ανέλυσα 2-3 περιπτώσεις που, όπως αντιλήφθηκα, τον προβλημάτισαν. Μου λέει: "Είσαι βέβαιος, έχεις στοιχεία;" Του απάντησα: "Είναι δυνατόν να λέω αρλούμπες και να με φιλοξενεί ο Καραπαναγιώτης (ΝΕΑ), ο Μαρίνος (Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ), ο Παπαϊωάννου (ΠΟΝΤΙΚΙ); Γιατί δεν κάνουν μια διάψευση στα σκατά που τους πετάω; Γιατί δεν με μηνύουν για συκοφαντική δυσφήμιση;" 

Στη συνέχεια, επιτέθηκα στον Πρωθυπουργό για την ανοχή του αίσχους, για την αδιαφορία του.
Μετά δύο ημέρες με πήρε τηλέφωνο, οπότε διαμείφθηκε ο παρακάτω διάλογος:
-Κώστα, έχεις "νεφρό" να αναλύσεις αυτά που μου εξιστόρησες στον Πρωθυπουργό προσωπικά; Τον έχω ήδη ενημερώσει. Με τα ντοκουμέντα σου, βέβαια. 
-Βεβαιότατα, ούτε να το συζητάς. Θα χαρώ ιδιαίτερα.
-Κλείνω θα σε πάρω σύντομα.

Την επομένη με πήρε και μου είπε:
-Την Πέμπτη το πρωί στις έντεκα στο περιστύλιο της Βουλής. Θα πάμε μαζί στον Πρωθυπουργό. Να φέρεις και τον "οπλισμό" σου. 
Πράγματι , την Πέμπτη πήγα από τις δέκα στη Βουλή. Βρήκα στον Στρατηγό Σπυριούνη (βουλευτή ΠΑΣΟΚ) τον ενημέρωσα λεπτομερώς για τα συμβάντα. Καταχάρηκε αλλά διετύπωσε τις αμφιβολίες του. 
- Φοβάμαι, Κώστα μου, ότι πρόκειται περί στημένης κωμωδίας. Σε δουλεύουν. Τα ξέρουν όλα, αλλά προσποιούνται. 

Ο Στρατηγός τα είπε αυτά γιατί είχε πικρή εμπειρία. 
Επί ένα χρόνο ζητούσε να δει τον Πρωθυπουργό να του εκθέσει ένα σωρό θέματα για την διάτρητη άμυνα, αλλά αυτό δεν τον δεχόταν. 
Πρέπει να σημειώσω ότι μέσα σε μια μεγάλη τσάντα είχα τοποθετήσει 10 φακέλους (όσες ακριβώς οι υποθέσεις που διέθετα ατράνταχτα στοιχεία απάτης). 

Στις έντεκα ήρθε ο Σπυρόπουλος και μου είπε να τον ακολουθήσω στο Γραφείο του Γεν. Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και άνθρωπο "εκ των απορρήτων" του πρωθυπουργού κ. Σωκράτη Κοσμίδη που, εννοείται, με περίμενε να με οδηγήσει στον κ. Σημίτη. Μπήκαμε, χαιρετηθήκαμε. 

Ο κ. Κοσμίδης άρχισε να απαγγέλλει ένα λιβανωτό προς το πρόσωπό μου, την ακεραιότητά μου, την ιστορία μου, τη φοβερή δημοσιογραφική πέννα… Σίελος…
Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Διερωτήθηκα, "που το πάει τούτος". Δεν πρόλαβα να τελειώσω τη σκέψη μου και μου είπε:
- Στρατηγέ, ο κ. Πρωθυπουργός έχει μια έκτακτη απασχόληση και δεν θα μπορέσει να σας δει. Ενημερώστε εμένα και θα του διαβιβάσω ό, τι μου αναφέρετε….
Είπα να σηκωθώ να φύγω, αλλά δεν ήθελα να φανώ σκληρός και μη συνεργάσιμος. Έπρεπε να χειρισθώ το θέμα όπως διαμορφώθηκε τώρα. Θα τους έκανα να ομολογήσουν την αδυναμία τους. 
-Σύμφωνοι, είπα.
Άνοιξα την τσάντα και παρέταξα τους φακέλους σε σχήμα βεντάλιας. 

Ο κ. Κοσμίδης έριξε μια γρήγορη ματιά στους τίτλους και με μια κίνηση τους μάζεψε, ώστε να τοποθετηθούν ο ένας επάνω στον άλλον. Και μετά μου είπε, επί λέξει: 
- Στρατηγέ μου, τα ξέρουμε. Όλα και με λεπτομέρειες. Εσείς, όμως δεν γνωρίζετε, φαίνεται, τι εστί ΠΑΣΟΚ! Πλίνθοι, λίθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι… Είναι συρφετός… Αυτόν τον συρφετό, τον άμορφο πολτό προσπαθεί να συγκρατήσει ο Πρωθυπουργός που έχει μεγάλους στόχους για την ευημερία του Τόπου και του Ελληνικού Λαού. Επομένως, δεν μπορεί να διακινδυνεύσει ρήξη με τον κ. Τσοχαντζόπουλο. Το κόμμα πρέπει να παραμείνει αρραγές. Αν επιχειρήσουμε να ελέγξουμε τον Άκη που διαθέτει συγκεκριμένη ομάδα διακινδυνεύουμε πτώση της Κυβέρνησης… Ξέρουμε τι γίνετε στο Υπουργείο Άμυνας.

Έμεινα ενεός, κοκάλωσα! Το μόνο που μπόρεσα ν' αρθρώσω ήταν: 

-Ομολογείτε, έτσι, ότι είστε συνένοχοι σε μια φαλκίδευση και διάλυση της άμυνας; Τα ξέρετε κι αφήνετε την άμυνα να καταρρέει και τον Ελληνικό Λαό να πληρώνει χωρίς αντίκρισμα; Να δίνει τα λεφτά του σε μιζαδόρους; 
Ο κ. Σ. Κοσμίδης οργίστηκε ελαφρώς. Μου είπε:
-Μην εκστομίζετε υπερβολές… Ακούς συνένοχοι… Σας εξήγησα. Σας παρακαλώ θερμά, εκ μέρους του κ. Πρωθυπουργού να μην ασχοληθείται με το θέμα… Έφυγα οργισμένος και απογοητευμένος….και συνέχισα… 

Υ.Γ. 
1. Ο κ. Παπαντωνίου, καταθέτων, "τα΄ ριξε" κι αυτός στον έκπληκτο Άκη. Καθαγίασε την δική του περίοδο. Ας ευγνωμονεί τους κ. Π. Παυλόπουλο και Ευ. Βενιζέλο που κατασκεύασαν το, κατάπτυστο, άρθρο 86 του Συντάγματος με το οποίο παραγράφησαν τα ανομήματα των Υπουργών. 

2. Η κ. Βάσω Παπανδρέου θρήνησε την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Λησμόνησε ότι παλαιότερα (Ελευθεροτυπία 20/10/07) είχε δηλώσει. "Υπάρχουν σύντροφοι που έφτιαξαν περιουσίες στα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ" Γιατί δεν τους αναφέρει; Μόνο, ο δυστυχής, Άκης έκλεψεν "οπώρας"; 

3. Η Ν.Δ. δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες μου. Ήταν η εποχή που ο κ. Κ. Καραμανλής έδινε το σύνθημα "Κουκουλώστε τα πάντα…".

4. Φαίνεται ότι ο κ. Σημίτης πάσχει από γενική αμνησία. Καμία από τις παρακάτω αθλιότητες και ληστείες θυμάται: Χρηματιστήριο, Εξοπλισμούς, Ολυμπιακούς, Κτηματολόγιο, Δημόσια Έργα, κά., κά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου