Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Είστε οι ένοχοι... Δε μπορείτε να γίνετε τιμητές

Ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ, μιλώντας στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Μανάρ», εκτίμησε ότι τα κράτη που τάχθηκαν στο πλευρό της τρομοκρατίας, δημιουργώντας μεταξύ άλλων τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», δεν μπορούν να γίνουν και αυτά που θα «πολεμήσουν» την τρομοκρατία... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΑΝΤ

Εν τούτοις, κληθείς να σχολιάσει ρωσική διπλωματική πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία διεθνούς και περιφερειακού μετώπου κατά των ισλαμιστών μισθοφόρων, τόνισε: «Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αυτά τα κράτη να αποφάσισαν να μετανοήσουν ή να συνειδητοποίησαν ότι...

βρίσκονταν σε λαθεμένη κατεύθυνση ή ίσως για λόγους ιδίου συμφέροντος και μόνο να ανησύχησαν ότι η τρομοκρατία αυτή στρέφεται εναντίον των ιδίων και έτσι να αποφάσισαν να πολεμήσουν την τρομοκρατία».

Σε άλλο σημείο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχουν στην κυβέρνησή του χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν, σημειώνοντας ότι υποστηρίζουν «αταλάντευτα» τον αγώνα του συριακού λαού και στρατού απέναντι στις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Σημείωσε, επίσης, πως «ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία πρέπει να είναι προτεραιότητα σε οποιαδήποτε ειρηνευτική πρωτοβουλία».
Στο μεταξύ, χτες, διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν πως σκοτώθηκε στην Τουρκία ο Τζαμίλ Ρααντούν, διοικητής της ταξιαρχίας «Σουκούρ αλ Γκαμπ», που στηρίζει το λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» και στέλεχος της συριακής «αντιπολίτευσης», έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του.
Εκκληση Σίσι για ειρήνη από τη Μόσχα
Τις εξελίξεις σε Συρία, Παλαιστινιακό, Ιράκ και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας συζήτησαν χτες το απόγευμα, στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, που ολοκληρώνει σήμερα τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία, με στόχο μεταξύ άλλων την περαιτέρω σύσφιξη στρατηγικών, ενεργειακών και οικονομικών σχέσεων.
Ο Σίσι απηύθυνε έκκληση για την εξεύρεση πολιτικής ειρηνικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, στη βάση της Γενεύης Ι (Ιούνης 2012).
Οι εξελίξεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή και η μάχη κατά της τρομοκρατίας απασχόλησαν συζήτηση που είχε νωρίτερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος με το βασιλιά Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας και τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι και υποδιοικητή του στρατού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχηΜοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναγιάν.
Το βράδυ της Τρίτης, ο Ιορδανός μονάρχης είπε στο Ρώσο Πρόεδρο ότι η Μόσχα έχει «ζωτικής σημασίας ρόλο» να διαδραματίσει, ώστε να δοθεί λύση στον πόλεμο της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου