Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Χρήση χημικών όπλων από τζιχαντιστές

Αυξήθηκαν οι ανησυχίες ότι οι τζιχαντιστές του ISIL-ISIS έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων Πεσμεργκιέ στο Ιράκ, μετά την διερεύνηση που έκαναν οι ΗΠΑ... 

Image

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk αναφέρεται ότι η διερεύνηση έγινε από την Ουάσιγκτον όταν την...

περασμένη εβδομάδα υπήρξαν σχετικοί - σοβαροί - ισχυρισμοί (και αναφορές από γερμανικές στρατιωτικές πηγές). 

Οι ισχυρισμοί είχαν διατυπωθεί από κορυφαίους αξιωματούχους  των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας εκ των τους οποίων είχε επικαλεστεί και η εφημερίδα Wall Street Journal, λέγοντας ότι «έχουμε ισχυρές ενδείξεις πως το στοιχείο, που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν αέριο μουστάρδας». .Τον ισχυρισμό τους οι Αμερικανοί επιτελείς τον βασίζουν στην παραδοχή εκ μέρους του καθεστώτος της Συρίας το 2013 ότι υπήρχαν ποσότητες του συγκεκριμένου αερίου, μία περίοδο κατά την οποίαν ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις προκειμένου να παραδοθεί και να καταστραφεί.



Εναλλακτική πηγή προμήθειάς τους μπορεί να υπήρξε και το Ιράκ, ενώ δεν διευκρινίζεται ούτε ο τόπος, ούτε η ακριβής ημερομηνία, αλλά ούτε κι αν υπήρξαν θύματα.

Λίγο πριν  για επιθέσεις με χημικά όπλα που πραγματοποιήθηκαν εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που μάχονται στο βόρειο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος εεκαναν λόγο γερμανικές στρατιωτικές πηγές, - φέρεται δε να σημειώθηκαν στην πόλη Μακμούρ, 40 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρμπίλ.
Γερμανοί στρατιώτες που συμβάλλουν στην εκπαίδευση των Πεσμεργκά υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους βλήματα αερίου χλωρίου.
Πολλοί από τους Κούρδους στρατιώτες που βρέθηκαν στο σημείο παρουσίασαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση τραυματίστηκαν 60 Κούρδοι στρατιώτες.Οι Πεσμεργκά υποστηρίζουν ότι την επίθεση πραγματοποίησαν δυνάμεις του αυτοαποκαλούμενου ''Ισλαμικού Κράτους''.


on alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου