Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ο Αχμέτ να δίνει Υπουργεία και στους Γκρίζους Λύκους

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θα προτείνει υπουργεία και στους βουλευτές του CHP και MHP -  Έληξε η προθεσμία των 45 ημερών για σχηματισμό κυβέρνησης... 

MHP-15

Τα μάτια έχουν στραφεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να λάβει απόφαση για...

διεξαγωγή εκλογών, κατά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ. Η απόφαση για εκλογές πρέπει να ανακοινωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο μέσα σε 48 ώρες. Πρέπει να συγκροτηθεί εκλογική κυβέρνηση μέσα σε πέντε μέρες από τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 


Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου από την άλλη ανακοίνωσε τη μέθοδο που θα ακολουθήσει σε περίπτωση που ανατεθεί στον ίδιο το καθήκον σχηματισμού εκλογικής κυβέρνησης και είπε ότι θα προτείνει υπουργεία εκτός από βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών – HDP, που ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος σε πιθανή εκλογική κυβέρνηση και στους βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος -CHP και του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης – MHP, τα οποία ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε εκλογική κυβέρνηση. «Θα κάνω πρόταση σε όλα τα κόμματα. 

Είναι στη δικιά τους κρίση αν θα πούνε ναι ή όχι. Δεν πρέπει να ειπωθεί όμως όχι. Αν υπάρξει εκπροσώπηση από όλα τα κόμματα θα αποκλιμακωθεί η ένταση στην κοινωνία», είπε ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου ενώ απαντώντας στην ερώτηση αναφορικά με την εκλογή μόνο για 3 φορές ως βουλευτής, ανέφερε πως εργάζονται πάνω σε νέα φόρμουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου