Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο λαός τα δοκίμασε όλα, το μόνο που δεν δοκίμασε ακόμα είναι η δύναμή του

Αυτό τόνισε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στο Σύνταγμα...


Κουτσούμπας: «Ο λαός τα δοκίμασε όλα, δεν δοκίμασε ακόμα τη δύναμή του»

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι αν θα κάνουμε ένα...
βήμα μπροστά σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας το ΚΚΕ εκλογικά και υιοθετώντας την πρότασή του για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτή η υπόθεση δεν θα κριθεί στις κάλπες και από τετραετία σε τετραετία. Θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα με ένα πανίσχυρο εργατικό-λαϊκό κίνημα».

Για την επομένη της κάλπης, ο γγ του ΚΚΕ προέβλεψε ότι «όπως κι αν διαμορφωθούν τα εκλογικά ποσοστά και οι βουλευτικές έδρες όλων των άλλων κομμάτων, θα υπάρξει συνεννόηση για να γίνει κυβέρνηση. Είτε αυτή είναι κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ή τους ΑΝΕΛ, είτε είναι κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού των δύο πόλων του αστικού πολιτικού συστήματος, του ΣΥΡΙΖΑ παρεούλα με τη ΝΔ».

«Κυβέρνηση θα υπάρξει, γιατί ο λογαριασμός του 3ου μνημονίου είναι έτοιμος» είπε ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για νέα φοροεπιδρομή στο λαό. Παράλληλα, χαρακτήρισε «κοροϊδία δίχως τέλος» τα περί «παράλληλου προγράμματος» και «ισοδυνάμων» στα οποία αναφέρονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Δεν υπάρχει πολιτική διαχείρισης και «μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης» που να μπορεί να οδηγήσει σε έναν καπιταλισμό χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ξεζούμισμα των εργαζομένων. Γι’ αυτό τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ είτε έχουν μνημόνιο είτε δεν έχουν, ακόμα και σε αυτές όπως η Βρετανία και η Δανία που έχουν εθνικό νόμισμα» δήλωσε.

Ο Δ.Κουτσούμπας εξαπέλυσε βολές στα άλλα κόμματα και για το προσφυγικό, λέγοντας πως «μερίδιο ευθύνης γι’ αυτήν την κατάσταση έχουν όλοι όσοι έβαλαν «πλάτη» για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων» καθώς και όσοι «λιβανίζουν και αφήνουν στο απυρόβλητο την ΕΕ, που συμμετέχει σε επεμβάσεις και στη συνέχεια ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα του Δουβλίνου και της Σένγκεν».

Κλείνοντας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, όσο και κατά άλλων κομμάτων, όπως της Λαϊκής Ενότητας («κανείς δεν πρέπει να σκοντάψει στην τρικλοποδιά της Λαϊκής Ενότητας, γιατί το ‘αντιμνημόνιο’ είναι ψεύτικη διαχωριστική γραμμή» είπε) και τόνισε πως «η λύση, η προοπτική για το λαό βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να κοινωνικοποιήσει τα μέσα».

«Δεν ζητάμε, βέβαια, να συμφωνήσουν όλοι σε όλα και μεμιάς για να ψηφίσουν το ΚΚΕ, μπορούν όμως να αναγνωρίσουν στο ΚΚΕ ότι είναι ένα άλλο, ριζικά διαφορετικό κόμμα, που δεν συμβιβάζεται με την αθλιότητα που ζούμε και παλεύει με συνέπεια λόγων και έργων για την ανατροπή της. Αυτό ζητάμε σήμερα: Δύναμη, για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τον αγώνα με τη σαπίλα και τη βαρβαρότητα και τον πόλεμο που κλιμακώνουν σε βάρος του λαού» υπογράμμισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου