Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα έξι λάφυρα για τα οποία πανηγυρίζουν οι ελληνόφωνοι εφιάλτες

Ως πότε Έλληνα η ανοχή σου θα φράζει το δρόμο για το Γουδί, στο οποίο θα πρέπει να οδηγηθούν οι πρωταγωνιστές της εθνικής μειοδοσίας???...
Αποτέλεσμα εικόνας για γουδι
Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας καταγράφει έξι «δώρα» τα οποία εξασφάλισε η Άγκυρα από τους «28» προκειμένου να υλοποιήσει το Σχέδιο Δράσης για το Προσφυγικό, να ανοίξει την αγορά εργασίας για τους πρόσφυγες, να...
προσφέρει σχολική εκπαίδευση στα παιδιά τους και να διασφαλίσει τα σύνοράτης, τερματίζοντας τη διοχέτευση κυμάτων προσφύγων στην Ευρώπη:  
1. Στις 14 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί Διακυβερνητική Διάσκεψη για το άνοιγμα του διαπραγματευτικούκεφαλαίου 17 για την «Οικονομική και Νομισματική Πολιτική», το οποίο είχε μπλοκάρει μονομερώς ηΓαλλία, το 2007.
2. Η Τουρκία εξασφαλίζει επανενεργοποίηση της ενταξιακής της πορείας και «δέσμευση της Κομισιόν να ολοκληρώσει, το πρώτο τρίμηνο του 2016, την προπαρασκευαστική εργασία για το άνοιγμα ενός αριθμού κεφαλαίων».
3. Θεσμοθέτηση δύο Συνόδων Κορυφής με την ΕΕ, σε ετήσια βάση, κάτι που δεν ισχύει για κανέναάλλο υποψήφιο κράτος.
4. «Η ΕΕ έχει δεσμευθεί να παράσχει αρχικά 3 δισεκατομμύρια ευρώ επιπρόσθετων πόρων», στην Τουρκία για το Προσφυγικό, ενώ η ανάγκη και η φύση της οικονομικής στήριξης θα επανεξετασθεί υπό το φως των εξελίξεων.
5. «Άρση των απαιτήσεων για θεωρήσεις διαβατηρίων για τους Τούρκους πολίτες στη ζώνη Σένγκεν, μέχρι τον Οκτώβριο 2016, όταν τα κριτήρια του οδικού χάρτη εκπληρωθούν». Η Άγκυρα εξασφαλίζει μεν ημερομηνία, αλλά διατηρεί το βάρος της εκπλήρωσης των προϋποθέσεων του οδικού χάρτη, ενώ απαραίτητος όρος είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας Επανεισδοχής Παρανόμων Μεταναστών, «έναντι όλων των συμμετεχόντων κρατών-μελών», κάτι που ζήτησε και πέτυχε ηΒρετανία.
6. «Σημειώνεται η έναρξη προπαρασκευαστικών βημάτων για αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης» ΕΕ-Τουρκίας, ενώ εκτιμάται ότι οι επίσημες διαβουλεύσεις «θα μπορούσαν να αρχίσουν» στα τέλη του 2016. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει πλήρως την υφιστάμενη τελωνειακή της σύνδεση με την ΕΕ λόγω δυσμενών διακρίσεων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας (κλειστοί λιμένες κ.λπ.), κάτι που απουσιάζει από το κείμενο. Παράλληλα, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, πώς η ΕΕ δρομολογεί αναβάθμιση μιας τελωνειακής ένωσης που δεν εφαρμόζεται καν στην αρχική της μορφή.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου