Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δεν είναι τιμή να τιμάς τους όρκους της δουλοπρέπειας ατιμάζοντας την ίδια σου την πατρίδα

Ένα πακέτο προαπαιτούμενων ψηφίζεται, και πριν η απόφαση πάρει το δρόμο για το Εθνικό τυπογραφείο, ένα δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων υπαγορεύουν οι εκβιαστές στην κυβέρνηση του ωρομίσθιου διαπραγματευτή που εξαπατά όποιον μιλά ελληνικά σ αυτό τον τόπο...


Ένα ατελείωτο παιχνίδι διαρκών εκβιασμών που κρατούν την κοινωνία παράλυτη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Απειλούνται οι πάντες και απειλούνται για τα πάντα. Απειλούνται τα σπίτια των πολιτών, απειλούνται οι λογαριασμοί, ακόμη και αυτοί της μισθοδοσίας, απειλούνται και όποιες οικονομίες ενδεχομένως απέμειναν, για να ταΐσουν μ αυτές τη βουλιμία των τραπεζιτών και της απόλυτης μονοκρατορίας τους.

Όλες αυτές οι απειλές κι όσες ακόμη ακολουθήσουν, συνθέτουν επίσης και ένα σκηνικό φαιδρότητας, αφού στην άκρη αυτής της διαδρομής, κουνιέται το καρότο των 2 δις, που σε αποβλακώνει, που σε παραλύει, που σε καθιστά έρμαιο της προκλητικότερης απάτης όλων των εποχών.

Δύο ολόκληρα δις…  Δύο καραμπινάτα δις… Αυτό το κορυφαίο πακέτο «σωτηρίας»… Αυτό το μνημειώδες ποσόν εταιρικής συμπόνιας και αλληλεγγύης… Δείχνει να είναι το φάρμακο δια πάσαν μαλακίαν, αλλά δυστυχώς δεν είναι το φάρμακο δια πάσαν νόσον και ας σε παραμυθιάζουν για το αντίθετο.

Μ αυτά τα δύο ολόκληρα  δις, που για να εκταμιευτούν (μόνο λογιστικά), έβαλαν και πάλι στο κρεματόριο τη ζωή σου και κόβουν ακόμη και...

την ανάσα σου, αναρωτήσου τι θα πρωτοκαλύψουν…

  • Τα πάνω από 10 δις νέα μέτρα που παίρνονται ήδη αυτές τις μέρες (χωρίς να συνυπολογίζουμε εδώ το νέο πλιάτσικο του ΤΑΙΠΕΔ στη δημόσια περιουσία)???
  • Τα πάνω από 11,5 δις που υπεξαίρεσαν από τα τελευταία αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και δημοσίων οργανισμών για να καταβάλουν το τίμημα της ντροπής στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ λίγο πριν από τις εκλογές και ενώ εσύ πίστευες ότι διαπραγματεύονταν ενώ εκείνοι παρέδιδαν στους τοκογλύφους ακόμη και την ψυχή τους???
  • Τις τρέχουσες δόσεις της ντροπής που επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους πως θα τιμήσουν, ατιμάζοντας την πατρίδα και το Σύνταγμα της χώρας???
  • Τη γενικευμένη στάση πληρωμών που έχουν ήδη κηρύξει τα ασφαλιστικά ταμεία με τους συνταξιούχουν παρκαρισμένους να περιμένουν τις αποφάσεις συνταξιοδότησης???
Μόνο σε σχέση μ αυτό το ζήτημα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 330.000 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις, κύριες και επικουρικές και 61.000 αιτήσεις για εφάπαξ. Τα Ταμεία ωστόσο αδυνατούν να προχωρήσουν και ουσιαστικά, αν και άτυπα, έχει κηρυχθεί στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΝΥΠΕΚΚ εκκρεμούν:
α)173.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη συνολικού κόστους 2 δις € περίπου, εκ των οποίων 80.000 αιτήσεις στο ΙΚΑ, 33.000 στον ΟΑΕΕ, 30.000 στον ΟΓΑ, 15.000 στο Δημόσιο και 15.000 αιτήσεις στα υπόλοιπα Ταμεία Κύριας Σύνταξης.
β)130.000 αιτήσεις για έκδοση επικουρικής σύνταξης, εκ των οποίων 126.000 στο ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ και 5.000 αιτήσεις στα λοιπά Ταμεία Επικούρησης, με συνολικό κόστος 600 εκατ. €,
γ) 25.000 αιτήσεις χορήγησης μερίσματος συνολικού κόστους 100.000 εκατ. € και

δ) 61.000 αιτήσεις χορήγησης επιδόματος εφάπαξ συνολικού κόστους 1,8 δις €

1 σχόλιο:

  1. Όταν οι ίδιοι οι πολίτες δεν λογαριάζουν αν ατιμάζεται η πατρίδα τους και
    το Σύνταγμα τους, τότε γιατί ο κάθε αληταράς να μην το κάνει;
    Κάποιος μου είπε για κάποιο μέρος που ψήφιζαν παραδοσιακά ΠΑΣΟΚ.
    Μετά άλλαξαν το τροπάρι και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
    Παρ' όλο που ο ΣΥΡΙΖΑ τους κατακορόϊδεψε με τις υποσχέσεις, παρ' όλο που
    τους ξεφτίλισε με το Δημοψήφισμα αυτοί πήγαν πάλι και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
    Τώρα ο ίδιος άνθρωπος μου είπε πως βρίζουν όλοι συλλήβδην τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Για να μην λερώσω το στόμα μου μεσημεριάτικα, θα πω πως αυτό συνέβη σε
    κάποιο μικρό μέρος της Ελλάδας και είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει σχεδόν παντού.
    Τι να λέμε τώρα ;;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή