Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η παρακάτω πρόσκληση αφορά όλους τους αναγνώστες του "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ"

Φίλες και φίλοι,
Στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» δε μασήσαμε ποτέ τα λόγια μας, δε στρογγυλέψαμε την κριτική μας, δεν υστερήσαμε σε προβλεψιμότητα, δεν εκδηλώσαμε ασυνέχεια και αποσπασματικότητα στην προσέγγιση των πραγμάτων, των γεγονότων και των προκλήσεων...

 

Και το σημαντικότερο όλων, είναι πως ουδέποτε αρκεστήκαμε μόνο στην κριτική, που στηλιτεύει τα κακώς κείμενα, χωρίς να τολμά να περιγράψει τι, γιατί και με ποιο τρόπο θα πρέπει ν αλλάξει… Από τι θα πρέπει να αντικατασταθεί… Και μέσα από ποια διαδικασία θα επιβληθεί σε κείνους που το τρέμουν.

Χωρίς να παρασυρθούμε από την κριτική απεραντολογία, που εκτονώνει τον καημό και την αγανάκτηση και οδηγεί την κοινωνία σε παράλυση και σε γενικευμένο παροπλισμό, επιχειρήσαμε:
  • Με το χιούμορ, να καυτηριάσουμε και να αποδομήσουμε ότι αποβλακώνει.
  • Με την ανάλυση, να ερμηνεύσουμε τι, γιατί γίνεται και που αποσκοπεί.
  • Με την ευρύτητα της θεματολογίας, να καταδείξουμε πως πέρα και πίσω από τη μονομέρεια της οικονομικής μπακαλοκουβέντας, αυτό που υπάρχει είναι μια πολυσύνθετη γεωστρατηγική στόχευση, και πως η χώρα έχει... παραδοθεί στην περιδίνησή της από ηγέτες που δε την τιμούν και δε της αξίζουν, και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε εφιαλτικές καταστάσεις.
  • Με οργανωτικό πνεύμα προσπαθήσαμε να καταδείξουμε πως καρτερικότητα, ωχαδερφισμός, μοιρολατρία, παθητική αναμονή και κάλπικη προσδοκία, είναι η μαγική συνταγή για την καθολική αυτοκτονία της κοινωνίας μας.

Οι συστηματικοί αναγνώστες της ιστοσελίδας, παρά τις όποιες μικρές ή μεγάλες διαφωνίες τους, ξέρουν καλά δυο πράγματα:
  • ΠΡΩΤΟΝ: Για όλα όσα προειδοποιήσαμε η δικαίωσή μας υπήρξε απόλυτη. Και…
  • ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι προτάσεις που έχουμε διατυπώσει, δεν υπήρξαν αβασάνιστες, δεν προσέγγισαν τα ζητήματα με τρόπο επιφανειακό, δεν διατυπώθηκαν ξεκομμένα από το συνολικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, και - το σημαντικότερο – δεν αποστασιοποιούνται από την λαϊκή δυναμική, που εμπνεόμενη και αφυπνιζόμενη, μπορεί να καταστεί καταλύτης ριζικών πολιτικών ανατροπών και πρωταγωνιστής θεαματικών πολιτικών εξελίξεων.

Νομίζω πως είναι καιρός να γνωριστούμε.
Γνωρίζω πως κάποιοι από μας θα αρκεστούμε σ αυτό, και δεν είναι καθόλου μα καθόλου λίγο ούτε και περιττό κάτι τέτοιο. Κάποιοι άλλοι θα θελήσουμε να ανταλλάξουμε περισσότερες σκέψεις γύρω από όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας και στην ευρύτερη περιοχή. Και κάποιοι τρίτοι θα τολμήσουμε να δούμε πως η μαγεία της πρόκλησης του πρωταγωνιστή μας αφορά όλους, γιατί αφορά στο μέλλον μας, στην πατρίδα μας, στα όνειρα των παιδιών μας.

Αυτή η τελευταία κατηγορία, δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο που είναι πέρα και πάνω απ όλους εμάς.
Είναι ο φίλος μας, ο γείτονας, ο εαυτός μας. Είναι ο καθένας από μας που συνειδητοποιεί πως, αν δεν ανατραπεί άμεσα αυτό το επικίνδυνο εθνομηδενιστικό έκτρωμα που κυβερνά, αν του επιτραπεί να συνεχίσει να καπηλεύεται την αριστερή ταυτότητα και να τη μετατρέπει από συμβολισμό τιμής σε αντικείμενο μίσους, μέσα σε μια κοινωνία πολιτικά ανώριμη, που καταπίνει αμάσητη όποια πολιτική αηδία της σερβίρουν, αν στη θέση αυτού του εκτρώματος, επανέλθουν οι τιποτένιοι που προηγήθηκαν και του άνοιξαν φαρδιά πλατιά το δρόμο για την εξουσία, τότε αυτή η πατρίδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Είμαστε λοιπόν ο καθένας από μας που αντιλαμβάνεται, ότι η πολιτικά ανώριμη κοινωνία, ταυτοχρόνως διψά για την έμπνευση που θα την αφυπνίσει από το λήθαργο της παθητικότητας και της μοιρολατρίας, και θα της καταδείξει το δρόμο της εξέγερσης, της οργανωμένης της αντίστασης σ αυτή την πορεία προς την καταστροφή.

Είμαστε επομένως ο καθένας από μας που αντιλαμβάνεται πως τους εμπνευστές και τους ηγέτες αυτής της αντίστασης, δε θα τους υποδείξει το μάρκετινγκ των ΜΜΕ, αλλά το μεγαλείο της ψυχής μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, νομίζω πως έχουμε ένα όμορφο και ενδιαφέρον κίνητρο να είμαστε όλοι εκεί.

Σε κάποια γειτονιά της Αθήνας, γύρω στα μέσα του Γενάρη, κι ας συναποφασίσουμε τον τόπο και τον ακριβή χρόνο, συνυπολογίζοντας και τις δικές σας προτάσεις επ αυτού και όχι μόνο. Προτάσεις και σκέψεις που μπορούν να αποτυπώνονται σε σχόλια και σε μηνύματα μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη.


Κ Κυριακόπουλος

3 σχόλια:

  1. Συνεχίστε τον καλόν αγώνα.
    Δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα συμμετοχής.
    Τουλάχιστον εγώ που ζω σε απομακρυσμένη επαρχιακή περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι, θα πρότεινα να συναντηθούμε μέσα στον Ιανουάριο που θα είναι και εγώ Αθήνα. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να πραγματοποιηθεί συνάντηση μέσα στον Ιανουάριο, αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι, για να μπορέσω να παρευρεθώ αφού θα είμαι Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή