Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πισώπλατο χτύπημα με αβανταδόρο τη θλιβερή μαύρη φιγούρα

Όχι λοιπόν… Δεν γυρίσατε στην πλάτη στον Σεραφείμ ο οποίος προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Εγκληματήσατε και συνεχίζετε να προκαλείτε…


Η σημερινή βρώμικη στάση της πολιτικής, της πολιτειακής και της θρησκευτικής ηγεσίας, δε συνιστά περιθωριοποίηση  του Σεραφείμ, αλλά καταφανέστατη περιφρόνηση στο βαρύτατο συμβολισμό αυτής της ημέρας. 

Και αυτό δεν είναι μια τυχαία επιλογή. Είναι η φυσική συνέπεια της καθολικής σας ενσωμάτωσης στη νεοταξίτικη επίθεση που δέχεται σύμπασα η αξιακή παρακαταθήκη του Ελληνισμού.

Ο νόμος για το πισωγλέντικο, δεν είναι η αιτία για τη σημερινή πρόκληση όπως ψευδώς ισχυρίζεστε. Ήταν η πρώτη δομημένη αξιακά επίθεση στα πλαίσια ενός συνολικότερου σχεδίου που στοχεύει στην αποκαθήλωση των πάντων, και ο σημερινός πολιτικός και θρησκευτικός ξεπεσμός, δεν ήταν απάντηση στο Σεραφείμ, αλλά το δεύτερο βήμα ενός απόλυτα χορογραφημένου και βρώμικου σχεδιασμού.

Ο χειρισμός σας δεν υπήρξε μονάχα προκλητικός. Πρωτίστως ήταν θρασύδειλος, δόλιος και προσχεδιασμένος μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Αυτό που επιχειρήσατε, δεν ήταν η απομόνωση του Σεραφείμ, αλλά η αποσύνδεση μιας κορυφαίας θρησκευτικής εορτής, από το συμβολικό της φορτίο που...
έτσι κι αλλιώς συνδέεται με τα συντελούμενα στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Δεν είχατε το σθένος να αποστασιοποιηθείτε πλήρως από τον εορτασμό, και επιλέξατε την αποδυνάμωση του συμβολισμού του μέσω της απουσίας σας.

Τα επόμενα βήματα ξέρουμε καλά ποιά θα είναι. Η παρουσία ρευστών αξιακά αχυρανθρώπων στο υπουργείο Παιδείας και οι ψευδεπίγραφες εμμονές σας περί του δήθεν «κοινωνικού εκσυγχρονισμού», ξεβρακώνουν τις πραγματικές προθέσεις σας και αποκαλύπτουν τη βρώμικη ατζέντα της επόμενης μέρας.

Δεν είναι ωστόσο δυνατόν να παραβλέψουμε τις τεράστιες ευθύνες της θλιβερής μαύρης φιγούρας του κατά συνθήκην αρχιεπισκόπου, που αντί να αντισταθεί σ αυτό το βρώμικο σχεδιασμό, και να καλέσει το ποίμνιο να σηκωθεί επιτέλους όρθιο και να αντισταθεί σ αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται, αυτός προτίμησε, γι ακόμη μια φορά, να σας ακολουθήσει πρόθυμα σ αυτόν τον ολέθριο κατήφορο.

Σ έναν κατήφορο που για όλους εσάς συνιστά συνειδητή επιλογή και στάση ζωής, για τον ίδιο ωστόσο είναι ο ορισμός της προσωπικής του κατάντιας και αναξιότητας.

Μιας κατάντιας που η έναρξή της σηματοδοτήθηκε από την απροθυμία του να σταθεί εμπνευστής της αντίστασης και της αξιοπρέπειας αυτού του λαού τα πέτρινα χρόνια των κατοχικών μνημονίων, και που δυστυχώς γι αυτόν ολοκληρώνεται με τη θλιβερή του συνενοχή στην πολυεπίπεδη πολιτισμική και αξιακή επίθεση που δέχεται η κοινωνία, με την εκκλησία πλέον να είναι ευθέως και απροκάλυπτα στοχοποιούμενη.

Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι. Η συμμετοχή της πολιτικής, της πολιτειακής και της θρησκευτικής ηγεσίας στα δρώμενα της ημέρας με τον τρόπο που οργανώθηκε, δε συνιστά συμμετοχή στον εορτασμό, αλλά σε μια δόλια και υπονομευτική φιέστα, που με ύπουλο τρόπο επιχειρεί το δραματικό αποσυμβολισμό της γιορτής, και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τις επιθέσεις που πρόκειται ν ακολουθήσουν.

Ντροπή στους πρωταγωνιστές… Ντροπή και σ όλους αυτούς που συνήργησαν και δεν κατήγγειλαν ανοικτά και ξεκάθαρα αυτή την επικίνδυνη όσο και ύπουλη φαρσοκωμωδία.


Σχετικά μας άρθρα...

Αυτός ο παπάς θα είναι το μαύρο στίγμα στην ιστορία ενός ταπεινωμένου λαού








2 σχόλια:

  1. Ακριβώς αυτό που είπες:
    ....."Ήταν η πρώτη δομημένη αξιακά επίθεση στα πλαίσια ενός
    συνολικότερου σχεδίου που στοχεύει στην αποκαθήλωση
    των πάντων".....
    Και γι' αυτή την επίθεση χίλια δυο τα προηγούμενα σημάδια. Που άμα κάτσουμε
    και τα μελετήσουμε προσεκτικά θα δούμε ότι ξεκινούν από χρόνια πριν, ακόμα
    απ' την εποχή της λεγόμενης "ευμάρειας"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι το κανετε θεμα; ο ιδιος Ο ΙΗΣΟΥΣ ειπε στους εσχατους καιρους ακομη και οι ιερεις θα συνταχθουν με τον αντιχρηστο λοιπον δεν βλεπουμε τα γεγονοτα που λεει η αποκαλυψη να ειναι προστα στα ματια μας; ζωντανο παραδειγμα οι τζερονυμο και οι λοιποι σαδδουκαιοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή