Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Θύελλα στα Βαλκάνια από τουρκικό "δάκτυλο"

Εποχές ηλεκτρονικής κάρτας! Η νέα αυτή υπερκάρτα εκτός των άλλων θα περιέχει και όλα τα ιατρικά δεδομένα σε ένα πολύ «όμορφο» φακέλωμα για τους πολίτες, οι οποίοι πλέον ανυπεράσπιστοι θα είναι έρμαια των εκάστοτε χειριστών των προσωπικών τους δεδομένων... 

καρτα

Ένα από τα κύρια στοιχεία αυτής της υπερκάρτας, θα είναι και το δακτυλικό αποτύπωμα με το οποίο θα γίνεται η ταυτοποίηση σε σημεία έλεγχου και χρήσεως αυτών των καρτών. Το ενδιαφέρον είναι ότι μια από τις...

κυριότερες εταιρείες που φιλοδοξεί να αναλάβει να κατασκευάσει αυτά τα σημεία ελέγχου αποτυπωμάτων με τις νέες αυτές υπέρκαρτες σε βαλκανικές χώρες, είναι μια… τουρκική εταιρεία! 


Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη θύελλα στην γειτονική Βουλγαρία, μόλις έγινε γνωστό πως μια τουρκική εταιρεία που θα πληρωθεί από το βουλγαρικό δημόσιο 735 εκατομμύρια βουλγαρικά λέβα, δηλαδή περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ, θα ελέγχει τα αποτυπώματα των Βουλγάρων πολιτών, δηλαδή θα έχει την δυνατότητα φακελώματος των πολιτών της Βουλγαρίας. Την ανάθεση σε τουρκική εταιρεία το σημαντικό αυτό έργο, πρώτος κατήγγειλε στην βουλγαρική βουλή ο πρόεδρος του κόμματος, «Πατριωτικό Μέτωπο Βουλγαρίας», Valeri Simeonov, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψουμε με κανένα όρο να δοθεί ο έλεγχος των δακτυλικών μας αποτυπωμάτων σε τουρκική εταιρεία. 

Περιττό να πούμε ότι οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν κυριολεκτικά θύελλα στην βουλγαρική βουλή, ενώ ακουστήκαν χαρακτηριστικές φράσεις όπως η «εχθρική Τουρκία» και το «πονηρό τουρκικό παιχνίδι». Λέτε αύριο να έχουμε και εμείς τέτοιο ενδεχόμενο ??? 

BULGARISTAN YENİ KORKUSU «TÜRKLER PARMAK İZİMİZ ÇALACAK» = ΝΕΟΣ ΦΟΒΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ «ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ “ΠΑΙΖΟΥΝ” ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου