Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τα ανδρείκελα ταπεινώνεις ανόητε αλλά απ αυτό το λαό αργά η γρήγορα θα πληρώσεις


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κάνει πολιτική, αλλά ψυχοθεραπεία μέσω της ελληνικής υπόθεσης... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΙΜΠΛΕΓια κάποιον λόγο, που εκείνος, ο στενότατος κύκλος του και κάποιοι άλλοι ειδικοί γνωρίζουν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εκτονώνει ένα τμήμα του ψυχολογικού φόρτου που φέρει η συνείδησή του μόνο όταν κάνει κακό στους Ελληνες και όποτε εκδηλώνει προκλητικά την περιφρόνησή του προς τον λαό και τις εκάστοτε ηγεσίες του. 

Αν προηγείτο η πολιτική και όχι το συναίσθημα του ρεβανσισμού, ο κ. Σόιμπλε θα φρόντιζε να κάνει τη δουλειά του δίχως να επιδεικνύει τη διάθεση να διασύρει τον αντίπαλο - την Ελλάδα εν προκειμένω. 

Πρώτα και κύρια, δεν θα αντιμετώπιζε την Ελλάδα ως αντίπαλο, αλλά ως μια πολύτιμη σύμμαχο. Αν κυριαρχούσε στη συνείδησή του η εξυπηρέτηση των γερμανικών συμφερόντων, δεν θα...
κατέστρεφε την εικόνα της Γερμανίας με την εκδικητική και προσβλητική στάση του.

Ομως, αυτό δεν τον απασχολεί. Δεν τον νοιάζει που επί των ημερών του ολόκληρος ο πλανήτης άρχισε ξανά να κάνει τον συνειρμό «Γερμανικό κράτος - Τρίτο Ράιχ», κάτι που οι συμπατριώτες του προσπάθησαν επί δεκαετίες να διορθώσουν.

Την Πέμπτη, στις εργασίες του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τόλμησε να πει, παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού, τη φράση «Είναι η εφαρμογή (σ.σ.: του Μνημονίου), ανόητε». Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ήθελε, για μια επιπλέον φορά, να προσβάλει τον ελληνικό λαό, ταπεινώνοντας τον πρωθυπουργό της χώρας μας.

Η Ιστορία, όμως, που πάντοτε αποδίδει τα δέοντα σε όλους και μας αποδίδει το κόστος των πράξεών μας στο ακέραιο, θα επιστρέψει τον χαρακτηρισμό «ανόητος» στον κ. Σόιμπλε, διότι αυτός ο συμπλεγματικός άνθρωπος έχει λησμονήσει μια συμφωνία της χώρας του προς την Ελλάδα, η οποία δεν έχει τηρηθεί. Μια ημέρα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Γερμανίας θα υποχρεωθούν να την εφαρμόσουν στο ακέραιο.

Αυτή η συμφωνία, που ανοήτως δεν τηρήθηκε, είναι το κατοχικό δάνειο. Οι Γερμανοί, την περίοδο που δολοφονούσαν τους λαούς και λεηλατούσαν την Ευρώπη, έλαβαν από την Ελλάδα ένα δάνειο - καταβάλλοντας ως... εγγύηση την ισχύ των όπλων τους. Δεν το έχουν ξεχρεώσει, αν και το έχουν αναγνωρίσει. Τώρα πια, το κόστος της αποπληρωμής του ξεπερνά το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ.

Αν ο λαός μας χαρακτηρίζεται «ανόητος» επειδή καθυστερεί να αποπληρώσει μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στην «ατμομηχανή» της Ευρώπης, τότε η Γερμανία, που μας οφείλει τα πενταπλάσια, τι είναι, χερ Σόιμπλε;

Θα τα πληρώσετε όλα. Και τις λέξεις που είπατε και το αναγκαστικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Και τότε θα καταλάβετε ποιος είναι ανόητος και ποιος όχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου