Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Βρυξέλλες: Η αντιτρομοκρατική ξεσκονίζει την τουρκική συνοικία

Στην καρδιά της τουρκικής συνοικίας στον Σκαρμπέκ (Schaerbeek) των Βρυξελλών συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας... 

Image

Το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των τζιχαντιστών που καταζητούνται για τις τρομοκρατικές επίθέσεις στις Βρυξέλλες αλλά και στο Παρίσι, έχει επικεντρωθεί στην περιοχή που...
αποκαλείται και "Μικρή Ανατολία", καθώς εκεί κατοικούν οι περισσότεροι Τούρκοι του Βελγίου. Μεγάλο μέρος αυτών είναι μετανάστες και κατοικούν εκεί για πολλά χρόνια. Στην περιοχή επίσης κατοικούν και μετανάστες από το Μαρόκο και το Κονγκό, αλλά και λίγοι ασιάτες.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, σήμερα στις Βρυξέλλες συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι που σχετίζονται με αυτήν την απόπειρα επίθεσης στη Γαλλία. Οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα μόνο τα μικρά ονόματα των δύο από αυτούς --Ταουφίκ Α. και Σαλά Α.-- ενώ δεν έχουν ανακοινώσει τα στοιχεία του άνδρα που συνελήφθη στο Σκαρμπέκ. Ο τελευταίος, καθώς και ο Ταουφίκ Α., έχουν τραυματιστεί στα πόδια.

Αστυνομικοί και στρατιώτες με βαρύ οπλισμό και φορτηγά απέκλεισαν μια περιοχή γύρω από μια σημαντική διασταύρωση. Ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις που, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπερνάρ Κλερφαΐτ, ήταν ελεγχόμενες.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF του Βελγίου, επικαλούμενη τον δήμαρχο του Σκαρμπέκ, μετέδωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη συνδέεται με τις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. Στην κατοχή του βρέθηκε μια βαλίτσα γεμάτη με εκρηκτικά.





Την Παρασκευή 25 Μαρτίου το βράδυ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονταν μια νέα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ήταν σε εξέλιξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου