Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ελληνόφωνε ραγιά...

Το πιο τραγικό στο μύθο της δύναμης είναι ότι απομακρύνει τον άνθρωπο από μια ειλικρινή συναίσθηση της αδυναμίας του, και τον ρίχνει στην ψευδαίσθηση, μιας τυφλής εμπιστοσύνης στην δύναμή του...

Click for Options
Και αυτή η εμπιστοσύνη στον εαυτό, του του στερεί την δύναμη της πίστης, που από μόνη της είναι ικανή να σπάσει τον φαύλο κύκλο του φόβου, όπου τον έκλεισε η τρελή πορεία του προς την δύναμη.

Είναι μύθος η δύναμή σου Ελληνα!
Απ' τα ρουθούνια σου και κάτω είσαι βυθισμένος σε ένα οσμώδες περιβάλλον. Εχεις άγνοια των συμφορών.
Δέχεσαι τους εξυπνάκηδες Ευρωπαίους, αντιδεοντολογικούς προσανατολισμούς, αντεθνικές παροτρύνσεις, ονειρεύεσαι την σωτηρία σου, και ζεις τον θρίαμβο της κατευθυνόμενης σκέψης σου. Γνωρίζεις την σκλαβιά σου αλλά την υπομένεις. Οι Τούρκοι σε φωνάζανε "ραγιά Ρωμιέ",και σου άρεσε, και είπες να το κρατήσεις. Το έκανες τραγούδι, το έκανες ποίημα.

Σπούδασες την ιστορία του '21 αλλά δεν διδάχτηκες. Προσπέρασες τον Αδαμάντιο Κοραή ότι κύριον μέλημα είναι η...

πνευματική ανάπτυξη του γένους, διότι αυτή είναι η προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.


Σου μιλήσανε οι δάσκαλοι του Γένους, Ανθιμος Γαζής, Γεώργιος Γεννάδιος,ο Νεόφυτος Δούκας, σου είπανε οτι είσαι φορέας ενός υπέρτατου πολιτισμού. αλλά δεν άκουσες.
Δημιούργησες τους Ολυμπιακούς αγώνες, αγωνίστηκες για τις αξίες και τα ιδανικά ψυχής, παρέδωσες την σκυτάλη στην ανθρωπότητα,έστειλες μυνήματα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών και επέστρεψες στην βλακεία σου.

Το χώμα που πατάς, έχει το πνεύμα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη,του Σωκράτη ,του Περικλή, αλλά δεν σε νοιάζει. Σου διδάξανε τα ιδεώδη της Δημοκρατίας αυτοί, και άλλοι πολλοί ιδεολάτρες του πολιτισμού, κι εσύ τα έβαλες στο κελάρι του μυαλού σου. Αγνοείς την ιστορία σου, αγνοείς το παρελθόν σου, και ανήκεις σε ένα λαό που η ρωμιοσύνη τον έκανε σχιζοφρενή.

Τι σε νοιάζει η θράκη? Τι σε νοιάζει η Μακεδονία? Τι κι αν πάρουν οι Τούρκοι την Θράκη,οι Σκοπιανοί την Μακεδονία! Εσύ είσαι από την Πάτρα.

Η Ευρώπη αναγεννήθηκε από το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα,και εσύ επιμένεις σε δογματισμούς και κρατικισμούς που σε απομονώνουν από αυτή, και εκμηδενίζουν την αξία σου. Εμαθες να ζεις στην χρεοκοπία σου, πως να βαδίσεις στο μέλλον σου?

Ελληνόφωνε ραγιά είσαι φρόνιμος!
Μην κουνιέσαι γιατί μπορεί να σε περάσουνε για ζώο και να σε σκοτώσουνε!
Κάνεις τον ψόφιο κοριό, και αφήνεις τους άλλους να σε αποτελειώσουνε!
Σε κυνηγούν και τρέχεις να κρυφτείς! Σε δέρνουν και εσύ σκύβεις!
Σε σκοτώνουν και σωπαίνεις

ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου