Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Την Πατρίδα μας την ελευθέρωσαν τα καρυοφίλια των αγωνιστών, και όχι τα λόγια των φαφλατάδων

Χρόνια Πολλά λοιπόν κι από μένα στα Ελληνάκια που γιορτάζουν σήμερα την απελευθέρωση του γένους μας από τους Μωαμεθανούς, τους Ουαχαμπίτες δηλαδή εκείνης της εποχής, που τους συμπαθούσε,και τους είχε συνεταιράκια η Ιερά Συμμαχία, όπως και σήμερα τους απογόνους τους, τους έχει η Δύση (οι απόγονοι του Μέττερνιχ)... 



Κι επειδή καιρό τώρα ακούω ότι η εθνική μας απελευθέρωση ήταν τέκνο του "διαφωτισμού", κι επειδή αυτό πλέον διδάσκεται και στα σχολεία, στην προσπάθεια άλωσης και εν τέλει αφαίρεσης της Εθνικής συνείδησης από...
τις νέες γενιές Ελλήνων,θα ήθελα να καταθέσω αυτά τα λίγα: 

Την Πατρίδα μας την ελευθέρωσαν τα καρυοφίλια των αγωνιστών, και όχι τα λόγια των διαφωτιστών, καθότι όπως λέει κι ο ποιητής, "από στόμια βγαίνει η δύναμη, κι όχι από τα στόματα "! 

Κι αυτοί οι αγωνιστές δεν ήταν σπουδαγμένοι στη Δύση της Ιερής Συμμαχίας διαφωτιστές, αλλά απλοί ασπούδαχτοι άνθρωποι, που κράτησαν τη γλώσσα τους με γράμματα που μάθαιναν με το ψαλτήρι από παπάδες και καλογέρους, οι οποίοι τους δίδαξαν και την ιστορία μας, τους μάθανε πως είναι Έλληνες. 

Κι αυτοί οι αγωνιστές γονάτιζαν μπροστά στην Παναγιά και τους Αγίους μας και ζητούσαν τη βοήθεια του Θεού για να λευτερώσουν την Πατρίδα.

Κι αυτοί τη λευτέρωσαν, με το αίμα και με τα δάκρυά τους! Ας είναι ευλογημένοι και αναπαυμένοι στους αιώνες, κι εμείς ας διατηρήσουμε αιώνια τη μνήμη των ηρώων του έθνους μας, κόντρα κι ενάντια στην τρίτη, πιο ύπουλη και φαρμακερή, προσπάθεια άλωσης και αφανισμού της Ρωμηοσύνης!

Maria Veremi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου